Dăncilă, reacţie după extrădarea lui Mazăre: Justiţia şi-a făcut datoria. În România statul de drept funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a fost la curent cu întregul proces de extrădare a fostului edil Radu Mazăre şi că acesta este un gest de normalitate.

Adevărul a aflat că Dăncilă se află, de luni seară, în oraşul sucevean Frasin, unde ar fi avut o întâlnire secretă cu primarii social-democraţi din judeţ.

Despre extrădarea lui Radu Mazăre premierul a declarat că justiţia şi-a făcut datoria.

„Justiţia trebuie să îşi facă datoria. Şi-a făcut datoria chiar foarte prompt şi acest lucru trebuie să fie privit în mod egal indiferent de nume. Vorbim despre un gest de normalitate. Pot să spun că am fost la curent cu tot procesul de aducere în ţară din Madagascar şi noi am procedat în mod corect. Nu vreau să leg această acţiune (aducerea lui Radu Mazăre în ţară – n.r.) de vot”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Frasin, chestionată dacă a fost o coincidenţă momentul aducerii fostului primar al Constanţei în România, în preajma alegerilor europarlamentare

Întrebată dacă, în opinia ei, statul de drept în România funcţionează, Viorica Dăncilă a răspuns: „Este vizibil că da. Eu nu aş lega statul de drept de o persoană. În România statul de drept funcţionează. În România trebuie să respectăm drepturile cetăţenilor în mod egal”.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost predat luni seară reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), misiunea de aducere în ţară derulându-se fără incidente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite