Dăncilă îl pune la colţ pe Iohannis: Într-o „Românie normală“ nu vă asiguraţi întâi că nu aruncaţi ţara în haos înainte de a da jos Guvernul fără niciun motiv clar?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Viorica Dăncilă crede că Guvernul a fost dat jos fără niciun fel de motiv clar şi îl trage la răspundere pe preşedintele Klaus Iohannis pentru faptul că nu s-a gândit la consecinţele eşuării negocierilor privind formarea unui nou Executiv.

„Aflăm astăzi că premierul fără cabinet şi fără program de guvernare a ajuns la concluzia că nu îşi va putea impune în Parlament noul Guvern. Tot astăzi, aflăm de la un alt susţinător al căderii Guvernului, domnul Cioloş, că nu vrea să intre la guvernare «pe cârpeli şi înţelegeri pe termen scurt»“, afirmă Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook.

Candidata PSD la alegerile prezidenţiale subliniază că preşedintele ar fi trebuit să se asigure că „nu aruncă ţara în haos înainte de a da jos Guvernul“.

„În condiţiile în care negocierile par să eşueze, vă întreb, domnule Klaus Iohannis, nu era mai înţelept să vă gândiţi la asta înainte de a demite Guvernul? Într-o «Românie normală» nu vă asiguraţi întâi că nu aruncaţi ţara în haos înainte de a da jos Executivul fără niciun fel de motiv clar articulat?“, adaugă Dăncilă.

Dăncilă mai spune că aşteaptă să vadă instalat noul Guvern şi sugerează că şeful statului a făcut o manevră electorală fără să se gândească la binele românilor: „Aşteptăm să vedem săptămâna viitoare noul Guvern instalat, cu programul de guvernare pe masă. Asta, bineînţeles, dacă nu sunteţi dispus să recunoaşteţi de acum că nu aţi avut niciun plan, că nu v-a interesat nicio clipă că aruncaţi România în criză şi că totul a fost doar o manevră electorală din care românii nu au nimic de câştigat“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite