Dăncilă va prezenta săptămâna viitoare în Parlamentul European priorităţile preşedinţiei României la UE

Dăncilă va prezenta săptămâna viitoare în Parlamentul European priorităţile preşedinţiei României la UE

Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va prezenta săptămâna viitoare în plenul Parlamentului European priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Ea a ţinut să precizeze că Guvernul este pregătit atât la nivel tehnic, cât şi la nivel politic pentru exercitatea preşedinţiei UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La începutul săptămânii viitoare, mai precis luni şi marţi, voi avea mai multe întrevederi oficiale la Strasbourg şi voi prezenta în plenul Parlamentului European priorităţile mandatului Preşedinţiei noastre. Înţelegem pe deplin oportunitatea pe care o avem de a fi văzuţi acţionând împreună pentru România, dar  şi UE. Suntem pregătiţi atât la nivel tehnic, cât şi la nivel politic", a declarat premierul în debutul şedinţei de guvern.
 
Viorica Dăncilă a ţinut să sublinieze că ea coordonează exercitarea preşedinţiei României la UE.
 
Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, la finalul anului trecut, că România este bine pregătită din punct de vedere tehnic, dar ”nu a înţeles sarcina” asigurării Preşedinţiei Consiliului UE. România este "bine pregătită din punct de vedere tehnic" pentru preşedinţia de şase luni, a spus Juncker pentru "Welt am Sonntag".
 
Preşedintele Comisiei Europene a declarat totuşi că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles încă pe deplin "ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: