Scene de Kafka în PSD. Manda a jignit-o pe Dăncilă. Şefa PSD a plâns. Dăncilă: „Plâng greu, erau lacrimi de bucurie“. Două excluderi din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măcel în CEX-ul PSD. Viorica Dăncilă i-a reproşat lui Claudiu Manda că a jignit-o. Lia Olguţa Vasilescu, soţia lui Claudiu Manda, a protestat prin demisie: nu mai e şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă. Liderul PSD a început să plângă şi a ameninţat că renunţă la candidatură. Şedinţa s-a întrerupt. Viorica Dăncilă a plecat din sală. Claudiu Manda, după ea. După o discuţie între patru ochi, cei doi au revenit în sală.

UPDATE Viorica Dăncilă, la finalul CEX-ului: Am analizat strategia pe care o vom aborda pentru a câştiga alegerle prezidenţiale. Fiecare judeţ trebuie să obţină 50% plus unu din voturi. Am hotărât excluderea din PSD a celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. S-a votat excluderea Anei Birchall şi excluderea lui Cozmin Guşă.  

De ce v-aţi certat cu domnul Manda?

Îl vedeţi pe domnul Manda lângă mine. Nu ştiu cine a dat aceste informaţii. Plâng foarte greu. Am avut lacrimi când am văzut că am intrat în turul doi. Erau lacrimi de bucurie. 

Cum vreţi să candidaţi alegerile cu o proastă, domnule Manda?

Manda: Sunt exagerări. La Dolj Viorica Dăncilă a ieşit pe locul întâi. Restul e cancan. 

Doamna Vasilescu, mai sunteţi în continuare şefa de campanie a doamenei Dăncilă?

Sunt în continuare şeful de campanie al doamnei Dăncilă. Suntem foarte mobilizaţi şi vom câştiga aceste alegeri. 

De ce aţi plecat din şedinţă?
Viorica Dăncilă: Am vorbit la telefon. 

Şi domnul Manda nu a venit după dvs?

Da, a alergat după mine pe holuri (ironică). 

Doamna Dăncilă, e domnul Manda bărbat sau nu?

Lia Olguţa Vasilescu intervine: Asta trebuie să mă întrebaţi pe mine.

Dăncilă: Klaus Iohannis nu e bărbat, pentru că nu vine la dezbatere. Preşedintele nu trebuie să jignească o femeie. 

***

UPDATE După 3 ore şi jumătate de discuţii, s-a terminat CEX-ul PSD. 

UPDATE Şi Cozmin Guşă a fot exclus din partid, după numai două săptămâni de când se întorsese. 

UPDATE Ana Birchall a fost exclusă din PSD pentru că nu a respectat agenda partidului cât timp a condus Ministerul Justiţiei. 

***

UPDATE S-a reluat şedinţa. 

UPDATE Viorica Dăncilă a părăsit sala în care se desfăşoară şedinţa PSD şi ameninţă că se retrage din cursa pentru Cotroceni. Claudiu Manda discută separat cu Dăncilă în biroul ei. 

UPDATE Jurnalista Mădălina Mihalache, de la Realitatea TV, acreditată pe PSD, a povestit, pe Facebook, detalii din şedinţa CEX: „Scene de Kafka în prima şedinţă PSD de după prezidenţiale. Dancila, către Claudiu Manda, soţul şefei sale de campanie: «sa spuneţi ca nu puteţi sa câştigaţi alegerile cu o proastă nu vă face cinste! Nu sunteţi bărbat dacă jigniţi o femeie!». Olguta Vasilescu renunţă să mai fie şef de campanie. Dăncilă începe să plângă şi vrea să plece de la şedinţă. Sala o opreşte. Dancila spune ca poate a fost o greşeală că a acceptat sa candideze: «Sa rămână Manda candidat!». Tot Dancila: întrarea în turul II a salvat partidul. Unii presedinti au fost în concediu!“

UPDATE Lia Olguţa Vasilescu a renunţat la funcţia de şef al campaniei Vioricăi Dăncilă, după ce şefa PSD s-a contrat cu soţul său, Claudiu Manda. 

UPDATE Dispută în şedinţa PSD între Viorica Dăncilă şi Claudiu Manda, soţul Olguţei Vasilescu. Claudiu Manda ar fi spus că PSD nu va putea câştiga alegerile prezidenţiale pentru că „avem candidat o proastă“. Dăncilă i-a reproşat faptul că jigneşte o femeie. 

UPDATE Niculae Bădălău: Îmi dădeam demsia de onoare dacă nu scoteam un rezultat bun. 

UPDATE Gabriela Firea, întrebată dacă va demisiona: Care eşec? Suntem în turul doi, cred că e un succes. La Bucureşti, am avut 10.000 de voturi în plus faţă de alegerile europarlamentare. Eu oricum sunt interimar, pot fi promovată sau schimbată oricâţnd, a nu e cazul să ne punem mandatele pe masă. Să ne bucurăm de succes. Să-şi ţină pe locul trei mandatele pe masă. 

Jurnalist: Votaţi pentru exlcuderea lui Birchall din partid?

Firea: Să vedem dacă va fi pe ordinea de zi. 

Va rămâne Viorica Dăncilă la şefia PSD?

Nu sunt baba Vanga. 

L-aţi văzut pe Liviu Drganea fără mustaţă?

Da, îi stă bine. 

Candidaţi pentru şefia PSD?

Nu. Vreau să candidez din nou pentru Primăria Capitalei. 

UPDATE Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, despre aducerea lui Cozmin Guşă în PSD: „Aşa a făcut şi Rareş Bogdan şi face bine PNL-ului. Eu am considerat că e un plus. Se va implica pentru alegerile locale. Care-i motivul să-l excludă? E un câştig“.

UPDATE Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, este de părere că unii dintre membrii PSD nu au făcut campanie pentru că ”le-a fost ruşine să tragă” pentru Viorica Dăncilă. În luna septembrie, PSD i-a retras sprijinul politic primarului de Bacău după ce acesta a criticat Guvernul. 

UPDATE Liderii PSD Marian Oprişan, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene sunt pe lista neagră a Vioricăi Dăncilă, după ce Klaus Iohannis s-a impus la Vrancea, Vaslui şi Neamţ, fiefuri tradiţionale PSD. Nici Gabriela Firea nu e într-o situaţie favorabilă, după ce PSD a pierdut lupta cu PNL în Capitală. 

În Vrancea, judeţ condus de Marian Oprişan, Klaus Iohannis a câştigat detaşat, cu peste 40% din voturi, în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Viorica Dăncilă are puţin peste 28% din voturi, iar Dan Barna a obţinut puţin peste 10%, arată rezultatele provizorii publicate de AEP. E a doua înfrângere categorică pentru Oprişan, după eşecul de la europarlamentare. Atunci a dat vina pe Dragnea.

Viorica Dăncilă a reuşit să câştige doar în câteva judeţe din sud, în timp ce preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis, a fost pe primul loc în majoritatea judeţelor din ţară. Kelemen Hunor a câştigat în Harghita şi Covasna, în timp ce Dan Barna nu a reuşit să ajungă pe primul loc în niciun judeţ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite