Dăncilă: Este obligatorie o schimbare profundă, aşa încât actele de violenţă să fie ferm descurajate şi drastic reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă seară, că se alătură cauzei marşului împotriva violenţei asupra femeilor, organizat în mai multe oraşe din ţară, şi susţine că este necesară o schimbare profundă, aşa încât actele de violenţă, abuzurile şi orice încălcare a drepturilor fundamentale să fie ferm descurajate şi drastic reduse.

„Mă alătur cauzei marşului împotriva violenţei asupra femeilor organizat astăzi în Capitală şi îi felicit pe cei ce participă pentru curajul de a-şi face auzită vocea!“, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Premierul consideră că este nevoie de schimări, astfel încât să se asigure o mai bună protecţie pentru cei care nu se pot apăra singuri.

„Am o grijă aparte pentru siguranţa tuturor celor ce nu se pot apăra singuri şi am convingerea că este obligatorie o schimbare profundă, la nivel procedural şi legislativ, aşa încât actele de violenţă, abuzurile şi orice încălcare a drepturilor fundamentale să fie ferm descurajate şi drastic reduse în timp“, a mai scris Dăncilă.

Peste două mii de persoane au participat, sâmbătă, la Bucureşti, la Marşul „Împreună Pentru Siguranţa Femeilor”, arătându-şi solidaritatea cu femeile care au fost victime ale violenţei. Manifestarea s-a derulat sub sloganul „Credeţi-ne“ şi a avut loc şi în oraşele Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Potrivit organizatorilor, în România, 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său sau de fostul partener, cel puţin o dată în viaţă. În primele 6 luni ale anului 2019, au avut loc 11.896 de infracţiuni din sfera violenţei domestice.

De asemenea, în prima jumătate a anului 2019, 3.616 ordine de protecţie provizorii au fost emise de către poliţişti şi 3.520 ordine de protecţie emise de către instanţele de judecată.

Din 38.445 de fapte de violenţă în familie sesizate la poliţie în 2018, au ajuns în instanţă doar 3,5% adică 1.360 inculpaţi, în scădere faţă de anul 2017.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite