Dăncilă, mesaj de unitate către ALDE: Avem obligaţia ca împreună să ducem la capăt programul de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a transmis un mesaj de unitate vineri la Iaşi în care îi cere partidului lui Călin Popescu Tăriceanu să nu renunţe la coaliţia până la alegerile parlamentare şi că ar fi o „greşeală” faţă de electorat dacă nu se va respecta programul de guvernare.

„Eu îmi doresc ca această coaliţie să reziste până la parlamentare pentru că avem obligaţia ca împreună să ducem la capăt programul de guvernare şi să ducem la capăt responsabilitatea şi să asigurăm stabilitate", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că ar fi o „greşeală” faţă de electorat decă se va merge în favoarea altei coaliţii şi a făcut apel la ALDE să se întâlnrească pentru o nouă rundă de dicuţii.


„Dacă o moţiune de cenzură trece sau votul de la parlamentare va fi în favoarea unei alte coaliţii, atunci votul este suveran. Ar fi o greşeală să plecăm de la această promisiune făcută electoratului (...) Cred că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă de coaliţe şi să rezolvăm aceste lucruri”, a mai spus Dăncilă.

„Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat într-un interviu pentru Mediafax că nu este de acord cu varianta remanierii expusă aseară după CEx-ul PSD de Viorica Dăncilă şi este de părere că Guvernul funcţionează acum „din inerţie”. Acesta a mai adăugat că partidul său nu şantajează PSD şi că nu doreşte să facă „parte dintr-o guvernare impotentă”.

Luni, ALDE a venit cu un ultimatum pentru PSD: restructurarea Cabinetului şi o împărţire mai avantajoasă a ministerelor sau ieşirea de la guvernare. PSD nu vrea să facă niciun pas în spate şi liderii din partid plusează cu varianta unui guvern minoritar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite