Dăncilă: A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un nou atac asupra preşedintelui Klaus Iohannis, despre care spune că „pericplitează o generaţie întreagă de tineri medici” şi îl acuză că nu ţine cont de decizia Curţii Constituţionale de a numi miniştrii propuşi de PSD.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către Preşedintele României.

Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru.

Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat astăzi că examenul de rezidenţiat se amână pentru data de 8 decembrie. Acesta trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie.

Miercuri, Curtea Constituţională (CCR) a publicat motivarea deciziei prin care îl obligă pe preşedintele Iohannis să îi numească de îndată pe Niculae Bădălău, Ioan Deneş şi Radu Oprea în fruntea ministerelor Energiei, Apelor, respectiv Mediului de Afaceri. În plus, şeful statului trebuie să o revoce „de îndată” pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite