Dăncilă mai taie un apropiat de-al lui Dragnea din guvern. Viorel Mocanu, agentul guvernamental la CEDO, a fost eliberat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Mocanu FOTO Mediafax
Viorel Mocanu FOTO Mediafax

Agentul guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, a fost eliberat din funcţie în urma unei cereri a premierului Viorica Dăncilă, se arată într-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Viorel Mocanu a fost cel care a schimbat apărarea în dosarul Dragnea vs. România, iar la sfârşitul lunii iulie a apărut informaţia că Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar fi deschis un dosar pe numele său. Înainte de asta, presa a ascsris că Mocanu i-a luat apărarea lui Liviu Dragnea, în defavoarea statului român, în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Acesta din urmă a solicitat CEDO să consate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumului în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Avocatul României la CEDO a minţit Curtea de la Strasbourg ca să-l ajute pe Liviu Dragnea

Luna trecută, procuroarea Adina Florea de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie (SIIJ) a solicitat de la DNA, prin ridicare de înscrisuri, toate documentele din dosarul care îl priveşte pe Viorel Mocanu, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Totodată, Hotnews aminteşte că imediat ce a fost pus în funcţia în care reprezintă statul român în procesele de la CEDO, Mocanu a transmis Curţii 7 pagini de observaţii, plus anexe, în care nu doar că nu combate afirmaţiile „adversarului” său, avocatul lui Liviu Dragnea, dar le şi susţine.

Înainte de a ajunge la CEDO, Viorel Mocanu a fost avocatul unor inculpaţi precum Sorin Oprescu, Rovana Plumb (dosarul Belina), Oana Zăvoranu sau Florin Salam.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite