Dăncilă: Poate că şi Liviu Dragnea a avut partea lui de vină la europarlamentare. Nu eşti om slab dacă-i asculţi pe toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea si Viorica Dancilă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea si Viorica Dancilă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit luni seara la TVR despre rezultatul PSD la europarlamentare şi despre cum a încercat să schimbe abordarea din interiorul partidului odată cu preluarea şefiei interimare de la Liviu Dragnea care a fost condamnat.

În privinţa rezultatului de la europarlamentare, Viorica Dăncilă admite că „poate şi Liviu Dragnea a avut partea lui de vină că s-a îndepărtat de forurile statutare, că deciziile trebuia să le luăm într-un cadru mai mare, nu restrâns”, dar şi că, unele decizii, precum Ordonanţa 114, au fost luate fără dezbateri.

Premierul a mai relatat că în momentul în care a văzut prezenţa masivă la vot, partidul se aştepta la un rezultat mic, „dar nu la 22-23%”, şi că liderii au fost sfătuiţi în seara de 26 mai de către Liviu Dragnea să „nu cumva să ieşiţi de la guvernare”. 

Întrebată despre deciziile din interiorul partidului, liderul interimar a declarat că a vrut să schimbe abordarea anterioară, aşa că la ultimul CEx a stat trei ore să asculte opinia fiecărui membru de partid 

„Poţi să conduci cu o mână forte, dar şi să îi asculţi pe toţi. Nu eşti om slab dacă îi asculţi pe toţi”, a afirmat premierul. Legat de urgentarea Congresului PSD, în ciuda faptului că unii membri s-au opus, Dăncilă s-a apărat spunând că i-a fost frică ca partidul să nu se fărâmiţeze din interior înaintea alegerilor prezidenţiale. „Am să fiu foarte sinceră. Pentru că pentru noi prezidenţialele reprezintă un obiectiv foarte important. Sunt mai mulţi cei care vor să preia preşedinţia partidului şi să facă parte din conducere. Îmi era teamă că nu toţi vom fi determinaţi să luptăm pentru alegeri. Aşa că am zis că e mai bine să avem un Congres în care să alegem o conducere care să îşi asume alegerile, să dăm legitimitate conducerii partidului”, a adăugat premierul.

Vezi şi: Viorica Dăncilă: Am regretat că nu am luat atitudine atunci când trebuia să o fac

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite