Dăncilă: „Klaus Iohannis a încălcat Constituţia prin faptul că refuzat numirea interimatelor pentru cele trei portofolii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune că e convinsă că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia prin faptul că a refuzat numirea miniştrilor interimari pentru cele trei portofolii rămase vacante prin retragerea ALDE de la guvernare.

Dăncilă a afirmat, luni seară, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că nu a primit de la Klaus Iohannis motivarea legată de refuzul numirii miniştrilor interimari.

Întrebată de ce nu a aşteptat decizia Curţii Constituţionale înainte de a merge în Parlament pentru o restructurare sau remaniere a Guvernului, Dăncilă a răspuns: “Sunt convinsă că domnul preşedinte Klaus Iohannis a încălcat Constituţia prin faptul că a refuzat numirea interimatelor pentru cele trei portofolii, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrurile şi avem curaj să mergem în Parlamentul României”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, săptămâna trecută, că a fost sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari şi a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor.

”Aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normal, o Românie în care şi guvernul funcţionează aşa cum ar trebui” a declarat, săptămâna trecută premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că respinge categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari pentru ministerele deţinute de ALDE, partid ai cărui reprezentanţi s-au retras din Guvern.

Iohannis a precizat că refuză să gireze un joc politic meschin. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite