Dăncilă: Iohannis e cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a cunoscut România vreodată; Tăriceanu a fugit în braţele lui Ponta, un apus politic lamentabil

Dăncilă: Iohannis e cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a cunoscut România vreodată; Tăriceanu a fugit în braţele lui Ponta, un apus politic lamentabil

FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în plenul Parlamentul, la votul moţiunii de cenzură, că Opoziţia nu a învăţat nimic în ultimele luni şi că preşedintele Klaus Iohannis „este cel mai iresponsabil preşedinte care l-a cunoscut România vreodată”. Nici Tăriceanu nu a scăpat de criticile premierului, care a afirmat despre acesta că „a fugit în braţele lui Ponta”.

 
Viorica Dăncilă: „Mă uit în sală şi văd aceiaşi oameni politici amatori şi iresponsabili. Nu v-aţi schimbat prea mult în ultimele luni. Am crezut că aţi înţeles că nu puteţi da jos un guvern cu temele nefăcute. E obligatoriu să veniţi cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri. Acest guvern a fost ţinta permanentă a preşedintelui României, pentru că avem un preşedinte care este înainte de toate candidatul PNL. Este cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a cunsocut România vreodată. Un preşedinte care a uitat de români şi de ţara lui.
 
În al doilea rând, îl avem pe domnul Tăriceanu, care a pus şi el umărul fugind de la guvernare şi sacrificându-şi propriul partid, bătându-şi joc de votul românilor. A căzut în capcana lui Victor Ponta şi şi-a asigura un apus politic lamentabil. Nici măcar aşa, cu preşedintele ţării de partea voastră şi cu partenerul de guvernare fugit în braţele lui Ponta nu veţi reuşi să faceţi nimic. E o adunătură de interese şi amatorism.
 
Aţi refuzat să semnaţi pactul pentru bunăstare. Nu aţi avut curajul să semnaţi acest angajament. Domnul Ponta a minţit din nou spunând că-l semnează. Ştiţi foarte bine că fără tăieri nu ştiţi şi nu puteţi. Noi guvernăm pentru ţară. Nu am făcut-o întotdeauna perfect, dar am făcut-o mult mai bine decât voi.
 
Moţiunea de azi nu va trece. Aţi mai încercat acest lucru şi v-aţi făcut de râs la vot. Nu toţi parlamentarii se regăsesc în proiectul vostru de austeritate, nu toţi se încolonează în spatele lui Ludovic Orban, cunoscut pentru contra-performanţa de la Ministerul Transporturilor. Azi veţi trăi din nou o ruşine. Să nu subestimaţi PSD. Să nu credeţi că ne vom opri vreodată să luptăm contra voastră. Aţi mai fost zdrobiţi de un PSD aflat în Opoziţie. Aşa că lăsaţi Guvernul să-şi facă treaba. Rămâneţi în Opoziţie, unde toate ameninţările voastre rămân la stadiul de vorbe. La guvernare aţi fi un pericol pentru români”, a afirmat premierul în plen.
 
Azi e programat votul moţiunii de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă. Cu câteva ore înainte de vot, PNL numără 239 de voturi, cu şase peste limita necesară, susţin surse politice pentru Adevarul. În schimb, PSD spune că moţiunea va pica la o diferenţă de două voturi. Singura moţiune de cenzură care a mai trecut în actuala legislatură este cea iniţiată de PSD împotriva propriului Guvern - Grindeanu. Rămâi pe adevarul.ro
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: