Dăncilă, interviu pentru Bloomberg: Sunt pentru o abordare diferită, pro-europeană. Cred cu tărie că pericolul activării Articolului 7 s-a dus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă. FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, într-un interviu pentru Bloomberg, cum vrea ca Guvernul şi PSD să se apropie din nou de Bruxelles, după o perioadă de „îngheţare a relaţiilor“, faptul că Justiţia nu mai e o temă care să fie adusă în atenţia publică şi faptul că ea va arăta că are o abordare pro-UE şi pro-NATO.

„La mai puţin de o lună de când cel mai puternic politician din România a fost aruncat în închisoare pentru corupţie (n.r. - instigare la abuz în serviciu), premierul Viorica Dăncilă vrea să repare problemele pe care fostul ei aliat le-a făcut în relaţia României cu Uniunea Europeană“, se arată la începutul unui articol din Bloomberg despre Viorica Dăncilă şi cum încearcă aceasta să reînoade relaţiile Guvernului şi ale PSD cu UE.  

„Am avut un dialog contructiv cu Bruxelles - nu vrem să le dăm vreun motiv pentru potenţiale sancţiuni“, a declarat Dăncilă, joi, într-un interviu telefonic pentru Bloomberg. „Cred cu tărie că pericolul activării Articolului 7 în cazul României s-a dus“, a precizat aceasta. 

Premierul Dăncilă a subliniat în interviu faptul că Guvernul şi PSD nu vor să se mai vorbească aşa des de tema Justiţiei, de amnistie sau graţiere, fiind în prezent concentrată şi pe Congresul din 29 iunie pentru alegerea noului şef al social-democraţilor. 

„Eu sunt pentru o altă abordare. O abordare pro-europeană, dedicată angajamentelor privind valorile Uniunii Europene“, a mai subliniat Dăncilă. De asemenea, liderul social democrat a punctat în interviu că PSD e partidul care a dus România în NATO şi UE. „Vom prezenta un program politic care va arăta susţinerea noastră puternică pentru valorile UE“ 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite