Dăncilă: Sunt întârzieri privind construcţia spitalelor regionale, a liniei de metrou M6 şi a Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos
Premierul Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că există întârzieri privind construirea celor trei spitale regionale, a liniei de metrou M6 şi a Autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş.

„Din păcate, pentru autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş şi construcţia liniei de metrou M6 Gara de Nord - Otopeni şi construcţia celor trei spitale regionale - (...) Cluj, Iaşi, Craiova -, există întârzieri. În cel mult o lună de zile, voi analiza împreună cu miniştrii de resort amploarea acestor întârzieri şi vom identifica soluţii, astfel încât în perioada imediat următoare soluţiile identificate să le discutăm cu dumneavoastră", i-a spus premierul Viorica Dăncilă comisarului european Corina Creţu, la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, comisarul Corina Creţu a a firmat că are „încredere că noul guvern va rezolva problemele restante“. „E deschidere la nivelul Comisiei pentru a face tot ce putem pentru a ajuta România“, a completat Creţu. 

Dăncilă a vorbit şi de sumele solicitate pentru rambursare din fonduri europene. „În prezent, bugetul total pentru apelurile lansate este de 21,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 79% din suma alocată. În 2017, a fost solicitată Comisiei Europene suma de 1,24 miliarde de euro, comparativ cu anul 2016 când nu a fost solicitată nicio sumă de rambursare pentru cadrul financiar 2014 - 2020. Rambursările făcute de Comisia Europeană în 2017 au fost în valoare de 1,09 miliarde euro, iar pentru 2018 suma totală pe care autorităţile române trebuie să o solicite la rambursare - pentru a nu exista risc de dezangajare - către Comisia Europeană este de 1,73 miliarde de euro", a afirmat Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite