Dăncilă, după întâlnirea cu Hans Klemm: Am încercat să am o abordare care să susţină România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Foto: Inquam Photos
Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Foto: Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a avut , luni dimineaţă, la Palatul Victoria, prima întâlnire oficială cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, şi a declarat că a fost o întrevedere bună în care a încercat să prezinte o abordare care să susţină România.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit luni, la sediul Guvernului, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, pentru a discuta principalele subiecte ale parteneriatului strategic cu Statele Unite.

„A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală, am vorbit despre OCDE, despre vize pentru români, despre investitorii americani în România. Am vorbit despre menţinerea procentului de 2% pentru Apărare. Am încercat să am o abordare care să suţină România,” a declarat Viorica Dăncilă la finalul vizitei oficialului american. 

„Cu ocazia întrevederii, premierul român şi ambasadorul SUA au făcut o scurtă trecere în revistă a Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite, remarcând dinamica deosebit de pozitivă a acestuia în anul care s-a încheiat şi perspectivele de dezvoltare în continuare ale acestuia. Cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuţia cu privire la perspectivele posibilităţii de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver“. a precizat Guvernul într-un comunicat de presă.

De asemenea, Viorica Dăncilă a discutat cu Hans Klemm despre înzestrarea forţelor armate. „Oficialul român a subliniat creşterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forţelor armate şi creşterii capabilităţilor acestora şi a exprimat convingerea că programele de achiziţie vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii. Ambele părţi şi-au exprimat determinarea de a colabora în vederea întăririi segmentului economic al Parteneriatului Strategic, pornind de la rezultatele foarte bune ale cooperării bilaterale înregistrate în 2017“, arată sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite