Dăncilă a gafat şi prin neprezentare. Premierul n-a ajuns la întâlnirea cu Juncker. Surse: SPP a mai dat o tură de pistă. Juncker a cerut să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns la întâlnirea cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker. Liderul european a aşteptat-o câteva minute la Aeroportul Băneasa, după care a plecat. Guvernul spune că Delegaţia Comisiei Europene în România transmis o oră de aterizare greşită, apoi SPP l-a preluat pe Juncker şi l-a dus direct la hotel. Potrivit unor surse politice, SPP chiar a mai dat o tură de pistă în speranţa că apare Dăncilă.

Întâlnirea dintre Dăncilă şi Juncker era programată la ora 18.00, la salonul oficial al Aeroportului Băneasa. Preşedintele Comisiei Europene a aşteptat-o pe Viorica Dăncilă aproximativ cinci minute, apoi a plecat la summit-ul celor Trei Mări, găzduit de Cotroceni. La acea oră, premierul Viorica Dăncilă era blocată în trafic.

Unul dintre oficialii prezenţi la aeroport au povestit  pentru „Adevărul“ filmul evenimentelor. „Aeronava cu care a venit în România şeful CE chiar a mers mai uşor pe pistă după aterizare, pentru că Dăncilă era blocată în trafic. Apoi coloana SPP a mai dat o tură de pistă, după care a ieşit în faţa Aeroportului, unde a mai dat o tură de rond, poate-poate apare. N-a apărut, aşa că Juncker a decis să plecăm“, au povestit surse oficiale pentru Adevărul. 

Gafa este cu atât mai ruşinoasă cu cât Viorica Dăncilă a insitat să aibă o întrevedere cu şeful Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti invitat de preşedintele Klaus Iohannis, deci fără nicio legătură cu Guvernul

Vinovaţii Guvernului: SPP şi Delegaţia CE în România

„Urmare a unor informaţii publicate în spaţiul public referitoare la aşa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.
La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată“, susţine Guvernul. 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite