Dăncilă îl finanţează pe Plahotniuc, dar George Simion are în continuare interdicţie. Cine apără drepturile cetăţenilor români?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
viorica dancila george simion vlad plahotniuc

Guvernul României condus la acest moment de Viorica Dăncilă a finanţat substanţial guvernarea politică coruptă de la Chişinău fără a pune absolut nici o condiţie, în timp ce drepturile cetăţeanului român George Simion au fost încălcate fără ca nici o autoritate a statului român să impună condiţii. După cum ştiţi George Simion a fost expulzat din Republica Moldova şi nu mai are dreptul de a trece Prutul.

Trei din patru români consideră că România ar trebui să se unească cu Republica Moldova. Ei şi ce... guvernului actual al României puţin îi pasă. George Simion, liderul mişcării unioniste din România şi Republica Moldova a primit în acest an interdicţia de a mai intra în al doilea stat românesc. Acest lucru s-a făcut fără a se prezenta vreun document care să ateste care sunt motivele care au dus la aplicarea acestei interdicţii.

Sigur că noi ştim că unionismul în perioada electorală reprezintă o gravă problemă pentru clasa politică încuscrită şi mafiotă din Republica Moldova... şi cum George Simion încurca s-a luat decizia de eliminare a acestuia de pe scena publică din Republica Moldova. Nu o decizie judecătorească ne-a dus în această situaţie, ci o decizie personală a păpuşarului de la Chişinău, Vladimir Plahotniuc.

Dar nimeni nu s-ar fi aşteptat ca din România autorităţile să nu ia absolut nici o măsură, să nu aibă nici un punct de vedere. România a finanţat în ultimii ani Republica Moldova cu sume colosale de bani, sume ce se puteau duce şi în construirea de spitale. Cu toate acestea s-a preferat finanţarea mafiei politice de la Chişinău şi asta pentru că cel puţin un sfert din sumele trimise au revenit sub formă de şpăgi şi contracte aranjate chiar către companiile de construcţii apropiate oligarhului.

Aici se ridică mari semne de întrebare. George Simion a mai fost expulzat de vreo două ori dar la acel moment preşedintele României Traian Băsescu, iau apoi premierul României, Victor Ponta, au abordat problema ori de câte ori a fost nevoie iar interdicţia a fost ridicată. Cum putem justifica modul arbitrar în care dreptul de liberă trecere a lui George Simion a fost limitat de mai multe ori?

Ori aici ar trebui să ne punem mari semne de întrebare: puternica mână a lui Plahotniuc se întinde până chiar în guvernul României? Este oligarhul atât de puternic încât nu doar influenţează dar chiar comandă decizii la Bucureşti? Nimic nu este exclus având în vedere gradul ridicat de corupere al politicienilor, dar pe de cealaltă parte nu este oare rolul serviciilor de securitate să limiteze orice act ce ar putea afecta Ţara?

Sunt semne de întrebare pe care trebuie cu toţii să ni le punem.

Limitarea drepturilor cetăţeanului George Simion este una extrem de gravă cu atât mai mult cu cât vorbim de un cetăţean al României dar şi al Uniunii Europene. Cea din urmă a stopat finanţarea oligarhiei de la Chişinău, de ce nu face şi guvernul României acelaşi lucru? Un stat puternic este acel stat care îşi apără cetăţenii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite