Dăncilă explică de ce nu i-a predat mandatul lui Orban: Aceste lucruri rămân întipărite în suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inquam Photos/Cornel Putan
Inquam Photos/Cornel Putan

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a spus, marţi seară, că-i este foarte greu să predea mandatul unui om care i-a făcut plângere penală pentru înaltă trădare. Dăncilă a afirmat că, fiind un om credincios, a iertat acest lucru şi nu a făcut la rândul său plângere penală pentru aceste acuze, dar ”aceste lucruri rămân întipărite în suflet”.

”Este foarte greu să predau mandatul unei persoane care, după cum ştiţi, mi-a făcut plângere penală de înaltă trădare. Deci este foarte greu să trec cu vederea peste acest lucru. Eu sunt un om credincios şi credinţa spune că trebuie să ierţi, şi am iertat acest lucru, drept dovadă, nu am făcut pe urmă eu o plângere în instanţă pentru aceste acuze. Dar, totuşi, aceste lucruri rămân întipărite în suflet”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Viorica Dăncilă, întrebată de ce nu i-a predat mandatul lui Ludovic Orban.

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD de atunci, Liviu Dragnea.

Liderul PNL a acuzat-o pe Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui Klaus Iohannis informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Ulterior, procurorii DIICOT au anunţat că au clasat dosarul de înaltă trădare. Body

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite