Dăncilă explică de ce a demis-o pe Carmen Dan: Nu am făcut-o pentru că aşa vrea Iohannis. Nu-mi dictează strada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Iulian Bîrzoi
FOTO Iulian Bîrzoi

La finalul Comitetului Executiv al PSD, preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, a anunţat că ministrul de Interne Carmen Dan şi ministrul de Externe Teodor Meleşcanu urmează să fie înlocuiţi. În privinţa lui Carmen Dan premierul a motivat decizia explicând că Guvernul are nevoie de o mai mare credibilitate.

„La MAI, nu am luat această decizie pentru că aşa vrea preşedintele Iohannis, ci pentru că acest Guvern va avea mai multă credibilitate. Noi suntem în luptă cu preşedintele Iohannis pentru prezidenţiale. Nu trebuie să fac jocul adversarului politic în această campanie. Nu am să detaliez motivele, îmi doresc un Guvern în care miniştrii să aibă mai multă implicare şi să de un grad de încredere mult mai mare. Nu vrea să fac analiza remanierii doamnei Carmen Dan”, a declarat Viorica Dăncilă luni.

Preşedintele PSD a fost provocată din nou de jurnalişti să explice motivele remanierii lui Carmen Dan, însă aceasta şi-a reluat ideea şi a repetat că motivul este legat de percepţia publică legată de MAI.

„Argumentele mele sunt legate de percepţia publică faţă de acest minister. Nu-mi cereţi să dau detalii din interiorul ministerului”, a adăugat Dăncilă. Întrebată apoi de evenimentele din 10 august, premierul a afirmat că nu vrea să facă trimitere la vreun eveniment anume.

„Nu vrea să fac o trimitere la un anumit eveniment pentru că s-ar interpeta. Fiecare are dreptul să protesteze, sunt dispusă să ascult nemulţumirile, nu-mi va dicta strada, dar în calitate de premier trebuie să aduc în Guvern oameni care au un grad de credibilitate mult mai mare. Percepţia publică nu este cea pe care ne-o dorim”, a mai declarat premierul.

Vezi şi: A început măcelul în PSD. Carmen Dan o acuză pe Dăncilă că a pactizat cu Iohannis. Firea vrea candidat comun cu ALDE şi ProRomânia. Dăncilă, nu

Bilanţul ruşinii. De câte ori a pus Carmen Dan Ministerul de Interne în situaţii jenante

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite