Dăncilă explică de ce a blocat ordonanţa de urgenţă pe Justiţie cerută de Dragnea: ”Nu puteam să pun România în situaţia activării Articolului 7. Au fost insistenţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marţi noapte, la finalul şedinţei CEx a PSD, că au fost insistenţe din partid în privinţa unei ordonanţe de urgenţă pe legile Justiţiei, dar a blocat demersul, pentru că nu voia să pună ţara „în situaţia activării Articolului 7”.

„A fost o opinie în cadrul PSD să dăm OUG pe Justiţie. Am simţit că ar fi o vulnerabilitate pentru noi, pentru ţară. Am văzut că s-au făcut şi abuzuri în Justiţie, poate că unele măsuri trebuie luate, dar m-am gândit că pentru mine, ca premier, e importantă ţara. Nu puteam să pun România în situaţia activării Articolului 7. Au fost mai multe insistenţe din partid, nu numai de la Liviu Dragnea. Nu vreau să-l acuz pe Liviu Dragnea”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai explicat şi că partidul nu i-ar fi lăsat pe masă o ordonaţă de urgenţă pe legile Justiţiei, însă a fost „o discuţie pe amnistie şi graţiere”.

„Nu am primit niciodată acest document. A fost o discuţie pe amnistie şi graţiere. Se crease un val în societate. Eu nu am avut niciodată pe masa Guvernului un document privind amnistia şi graţiere”, a adăugat Dăncilă.

Vezi şi: UPDATE Au căzut capete în PSD. Titus Corlăţean, vicepremier. Cine va fi ministrul Justiţiei. Codrin Ştefănescu, demis. Firea s-a certat cu un protestatar

Dăncilă o dă afară pe Anca Alexandrescu şi de la partid, după ce a dat-o afară din Guvern: „Exclus să mai colaborăm”. Care va fi soarta lui Darius Vâlcov

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite