Dăncilă: Ce ne dorim pentru România? Lideri care să meargă şi stea ca şi ghiocelul sau lideri care stau cu demnitate în faţa liderilor europeni?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene
Viorica Dăncilă şi Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene

Premierul Viorica Dăncilă i-a întrebat pe simpatizanţii PSD de la Botoşani dacă România doreşte lideri care să meargă şi să stea “ca ghiocelul” în faţa liderilor europeni sau lideri care stau cu demnitate în faţa acestora.

“Nu îmi este uşor. Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru de după 1989. Dar nu am făcut nici şi nu pot să fac niciun pas înapoi. Pentru că am o datorie faţă de cetăţenii acestei ţări, am o datorie faţă de ţara mea, am o datorie faţă de cei care mi-au acordat această încredere, mă refer la preşedintele partidului LiviuDragnea, mă refer la conducerea partidului, mă refer la toate judeţele care m-au susţinut”, a spus Dăncilă.

Ea a mai spus că social-democraţii au învăţat de-a lungul timpului să conjuge verbul "a construi", iar alţii au venit la guvernare şi au conjugat verbul "a demola".

“Noi am învăţat de-a lungul timpului să conjungăm verbul a construi.  Împreună cu dumneavoastră am pus cărămidă cu cărămidă.  Au venit alţii şi au conjugat verbul a demola. Au dărâmat, am luat-o de la capăt. România şi românii nu îşi mai permit experienţe, trebuie ca împreună să mergem pe acelaşi drum”, a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă a întrebat dacă România doreşte lidei care să stea ca ghiocelul în faţa liderilor europeni sau care să stea cu demnitate în faţa acestora.

“Ce ne dorim pentru România? Lideri care să meargă şi stea ca şi ghiocelul, lideri care să accepte orice sau cei care stau cu demnitate în faţa liderilor europeni? A fi demn în Uniunea Europeană nu înseamnă să nu fi pro-european, dar poporul român a fost întotdeauna un popor demn, un popor curajos, un popor care nu s-a lăsat călcat în picioare. De ce să trimitem la Bruxelles oameni care se duc şi cer sancţiuni pentru propria ţară, oamenii care votează rezoluţii împotriva României. Ăştia să fie oare oamenii pe care să-i susţinem noi sau oameni care se duc la Bruxelles şi luptă pentru ţara lor şi reprezintă cu demnitate şi patriotism ţara noastră”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite