Dăncilă, despre vizita în SUA: Merg în cadrul ONU să vorbesc alături de regele Iordaniei şi preşedintele Macron pe o dezbatere privind terorismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că va merge în SUA unde va avea mai multe întâlniri, inclusiv cu companii americane şi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi va semna acorduri între cele două state.

"S-a spus că mergem pentru poze, că mergem cine ştie din ce alte considerente. Nu. (...) Merg în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite să vorbesc alături de regele Iordaniei şi preşedintele Macron pe o dezbatere privind terorismul", spune Dăncilă. 

S-a spus că mergem pentru poze, că mergem cine ştie din ce alte considerente. Nu. Merg să îmi reprezint ţara şi merg pentru a întări relaţiile transatlantice, nu merg să fac promisiuni, merg ca să concretizăm lucruri care leagă Statele Unite de România. Merg ca să semnez anumite acorduri între România şi Statele Unite, bineînţeles în beneficiul României şi care să genereze un val de încredere mult mai mare în ţara noastră. Merg să mă întâlnesc cu companii americane pentru a le vorbi despre investiţiile în România, pentru a le prezenta posibilităţi de investiţii, dar şi cum a încurajat şi cum vrea să încurajeze Guvernul României investiţiile americane. Merg în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite să vorbesc alături de regele Iordaniei şi preşedintele Macron pe o dezbatere privind terorismul, având în vedere că este un lucru care îngrijorează foarte mult, nu numai în Europa în toată lumea. Merg să mă întâlnesc cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, deci este o vizită de lucru, o vizită în care am foarte multe întâlniri", a declarat Dăncilă, miercuri seară, la Antena 3.

Ea a mai afirmat că se va întâlnit şi cu comunitatea de români din SUA.

"Avem şi un dineu oficial dat în cinstea premierului României, sunt mai multe întâlniri, pot să vă spun că este un program foarte încărcat pentru toate delegaţia. Alături de mine merg mai mulţi miniştri, am luat miniştrii pe domeniile în care avem întâlniri şi în care putem să ajungem la rezultate foarte bune pentru România şi care, aşa cum am spus, să întărească în aceste sectoare cooperarea dintre România şi Statele Unite ale Americii", a spus Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite