Dăncilă, despre vizita lui Iohannis în SUA: Dacă vii dintr-o vizită numai să faci o fotografie nu cred că e un lucru care să aducă beneficii României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a comentat duminică seară la Antena 3 întrevederea preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu omologul său american. Premierul a afirmat că „e foarte bine” că liderul de la Cotroceni are această discuţie, însă mai importane este cu ce se întoarce.

„E foarte bine că preşedintele are această discuţie. Dar mai important e cu ce vii din această vizită. Dacă vii dintr-o vizită numai să faci o fotografie nu cred că e un lucru care să aduca beneficii României. Eu mi-am dormit o relaţie bună trans-atlantică. Eu cred că la întoarcere e normal ca domnul preşedinte să vină în faţa românilor şi să spună «am obţinut pentru români asta, asta, şi asta». pentru că e important ca la o vizită să discuţi şi astfel de aspecte”, a afirmat Viorica Dăncilă într-un interviu la Antena 3.

Premierul a adăugat apoi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis despre vizita sa în SUA şi că speră ca acesta să nu se întoarcă cu „anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze şi care nu au făcut obiectul unor discuţii”.

„Toate aceste lucruri trebuiau discutate şi în opinia mea trebuiau semnate anumite acorduri în domenii de interes atât pentru România cât şi pentru SUA”, a adăugat premierul.

Klaus Iohannis a primit a doua invitaţie oficială de a se întâlni la Casa Albă cu preşedintele Statelor Unite ale Americii. În cadrul întâlnirii programate pe 20 august 2019 se va discuta despre „provocări de securitate comune, precum şi despre modalităţi de avansare a parteneriatelor comerciale şi energetice corecte şi reciproce”, potrivit unui anunţ postat în seara zilei de marţi, 6 august, pe pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Stalelor Unite ale Americii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite