Dăncilă, despre respingerea numirii Olguţei Vasilescu: Argumentele preşedintelui sunt necredibile. Îi cerem  să abandoneze jocurile politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vioroca Dăncilă a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, referindu-se la respingerea numirii Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că argumentele preşedintelui Klaus Iohannis pentru o astfel de deciziei sunt necredibile, cerându-i şefului statului „să abandoneze jocurile politice”.

„Argumentele folosite de preşedinte pentru ceea ce este un blocaj la adresa Guvernului sunt necredibile. Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare la adresa preşedintelui. Îi solicit să abandoneze jocurie politice. România este mai importantă decât o campanie electoraă sau jocurile politice", a spus Dăncilă.

Premierul a reamintit că, în contextul în caare, prin proiectul de buget sunt stabilite resurse şi măsuri de impulsionare a investiţiilor, iar comunităţile locale au nevoie de sprijin, Miisterul Dezvoltării are nevoie mai ales în această perioadă de un ministru titular, dedicat, cu experienţă, motiv pentru care a fost nominalizată Lia Olguţa Vasilescu, care are o experienţă vastă în activitatea de administraţie locală, dar şi ministerială.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta „nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite