Dăncilă, despre implicarea României în scandalul de la Casa Albă: Dacă aş fi preşedinte nu aş accepta să se vorbească despre ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit marţi într-un inteviu pentru Mediafax despre afirmaţiile lui Rudy Giuliani, avocatu personal al preşedintelui SUA Donald Trump, care spunea că Joe Biden, posibil contracandidat al lui Trump, ar avea afaceri necurate în România. Dăncilă a menţionat că nu a fost contactată de partea americană privind declaraţiile lui Giuliani, însă subliniază că dacă ar fi preşedintele României ar ţine mai mult la imaginea ţării.

„Dacă eu aş fi preşedintele României, nu aş fi de acord ca greşeala unora să fie greşeala întregii ţări. Nu aş fi de acord să se vorbească de România pentru că a greşit cineva ca despre o ţară a corupţilor, o ţară în care se întâmplă lucruri urâte. Aş ţine mult mai mult la imaginea României, nu numai declarativ. Aş încerca să vorbesc cu partenerii noştri transatlantici sau europeni, după caz”, a declarat Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Mediafax.

Aceasta a mai adăugat că dacă ar fi în postura de preşedinte al României, ar pune accent pe aflarea adevărului şi că declaraţia respectivă „ridică mai multe semne de întrebare”.

„Nu ştiu nimic despre acest subiect. Am văzut declaraţia, dar nu am nicio declaraţie legată de acest subiect. (...) Nu m-a contactat nimeni până în acest moment. Eu cred că a fost o declaraţie care   a ridicat anumite semne de întrebare. În momentul în care s-a făcut această declaraţie, aceasta este dublată de anumite lucruri. Cred că nu trebuie vorbit de România, dacă cineva a greşit trebuie   să facem referire la persoanele care au greşit, nu de România ca şi ţară. Nu este corect”, a mai afirmat premierul.

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui SUA a declarat duminică că are informaţii despre afaceri necurate pe care Joe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale de anul viitor, le-ar avea în România.

„Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Staţi să vedeţi când ajungem la România. Uitaţi ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc şi şi-a bătut joc de Statele Unite”, a subliniat Giuliani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite