Dăncilă se delimitează din nou de Dragnea: Sper să-i conving pe colegii din CEX să nu mergem pe restructurare. Nu îmi este teamă de pierderea funcţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă speră să îi convingă pe liderii social-democraţi din Comitetul Executiv (CEX) să nu accepte restructurarea guvernului, aşa cum insistă Liviu Dragnea, ci să opteze pentru varianta remanierii. Tot azi, Viorica Dăncilă a anunţat că va vota la reefrendumul pe Justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, deşi mai mulţi lideri PSD au îndemnat la boicot.

”Este normal să avem un Comitet Executiv Naţiona în care să vorbim despre ce vom face cu cele trei portofolii: remaniere sau restructurare. Eu sper să-i conving pe colegii din CEX ca să nu mergem pe restructurare, deci îmi menţin punctul de vedere”, a declarat Viorica Dăncilă.

”Veţi respecta decizia CEX-ului oricare va fi ea?”, a dost întrebată Dăncilă.  ”Vom discuta în CEX”, a venit replica premierului.

Viorica Dăncilă  i-a transmis lui Liviu Dragnea că nu îi este frică de pierderea funcţiei. ”Nu, nu-mi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci. Dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie”, a precizat Dăncilă, fiind întrebată dacă îi este teamă de o eventuală pierdere a funcţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat miercuri că va vota la referendumul pe Justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. „Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor“, a spus Viorica Dăncilă.

Ieri, într-un interviu pentru Adevărul, liderul PSD Liviu Drganea a lansat mai multe avertismente pentru Viorica Dăncilă. 

Adevărul: Deci doamna Dăncilă e un premier bun conform criteriilor?

Liviu Dragnea: Până acum da.

Vă aşteptaţi să nu mai fie ?

Eu nu mă aştept la nimic. Mă aştept de la fiecare să nu uite de ce au fost puşi unde au fost puşi. Şi vorbesc de fiecare aici.

În ce relaţii sunteţi cu doamna Dăncilă?

Eu am o relaţie personală cu femeia pe care o iubesc.

Nu în sensul ăsta v-am întrebat, evident.

Pe mine nu mă interesează, nu discut relaţiile personale ale mele.

Despre relaţiile politice mă refeream. Pentru că spuneaţi de ceilalţi doi premieri că se rupseseră de partid.

O să analizăm după alegeri. Nimeni nu stă acuma să vadă asta. Dar nu numai pentru dumneaei. Este un sfat de-al meu pentru oricine. Pentru orice om politic care ajunge întâmplător şi temporar în Guvern: Să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pus acolo să implementeze un program de guvernare susţinut şi votat de români...covărşitor...48,5% în Parlament este un rezultat istoric. Un program care şi-a arătat rezultatele şi care trebuie implementat. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte asta şi nu consideră că de fapt ajungând pe un post de ministru, de a doua zi i-a crescut şi capul. Atunci va fi un ministru bun şi din ce în ce mai eficient. Dacă o să se preocupe de altceva atunci n-o să fie un ministru bun pentru că nu-şi mai capacitează toată energie şi priceperea pe domeniul pe care teoretic ar trebui să-l coordoneze.

A apărut şi controversa privind modul de înlocuire a miniştrilor: remaniere sau restructurare. Cum se finalizează?

Habar n-am. Noi am susţinut cu toţii că nişte miniştri trebuie înlocuiţi. A fost o discuţie pe procedură. Aproape toată lumea i-a spus doamnei premier că Iohannis nu va da curs propunerilor. Intenţia e ca un Guvern să fie complet. În CEx va fi din nou o discuţie.

Nu era mai simplu să discutaţi cu preşedintele?

Doamna premier a vorbit cu preşdintele. Trebuia să mergem cu lăutari la Cotroceni?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite