Dăncilă îl contrazice pe Emmanuel Macron. Ce spune despre „moartea cerebrală“ a NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României, Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la Antena 3, că nu este de acord cu afirmaţiile şefului statului francez, Emmanuel Macron care a spus că NATO este în moarte cerebrală. Dăncilă afirmă că Alianţa Nord Atlantică trebuie să fie unită, iar pentru România este importantă relaţia cu SUA.

Întrebată de moderatorul Bogdan Chireac dacă este de acord cu declaraţia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron conform căreia NATO este în moarte cerebrală, Viorica Dăncilă s-a declarat împotriva acestei afirmaţii.

”Nu sunt de acord cu aceasta afirmaţie pentru că această afirmaţie poate zdruncina Alianţa Nord Atlantică şi Alianţa Nord Atlantică trebuie să fie foarte unită. Mai mult decât atât, pentru noi NATO e foarte important şi e importantă relaţia cu SUA pentru că este partenerul strategic care asigură securitatea României. Nu sunt adepta unei astfel de afirmaţii”, a răspuns categoric Viorica Dăncilă.

”Ceea ce suntem pe cale să trăim este moartea cerebrală a NATO”, a declarat Emmanuel Macron săptămânalului The Economist, explicând această ”moarte” prin dezangajarea americană faţă de aliaţi NATO şi comportamentul Turciei, membră a Alianţei Nord-Atlantice.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării Naţionale, ce părere are despre declaraţia preşedintelui Franţei, privind moartea cerebrală a NATO, premierul spunând: “România este membru al NATO, noi ne îndeplinim toate obligaţiile care decurg din statutul de membru al NATO. Mi se pare o declaraţie care nu a fost foarte fericită şi care oricum nu are legătură cu realitatea modului de funcţionare al NATO”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite