Dăncilă cere tuturor europarlamentarilor români să susţină candidatura Rovanei Plumb: Este în interesul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a cerut luni seară, tuturor europarlamentarilor să susţină candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, acest lucru fiind „în interesul României“. „Cred că mesajul de unitate trebuie să fie cel care trebuie avut în vedere în perioada următoare“, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD că s-a discutat şi despre nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european.

„Solicit tuturor membrilor Parlamentului European, indiferent de culoarea politică, să susţină această candidatură pentru că este în interesul României. Dacă am văzut membri ai Parlamentului European în care s-au poziţionat împotriva propriei ţări, cred că mesajul de unitate trebuie să fie cel care trebuie avut în vedere în perioada următoare, având în prim-plan imaginea României şi modul cum ar fi perceput un deputat român, un deputat european român atunci când ar vota sau ar veni cu atacuri împotriva candidatului nostru la Comisia Europeană“, a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României.

Rovana Plumb afirmă că nominalizarea sa pentru postul de comisar european o onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ea îi mulţumeşte în mod deosebit premierului Viorica Dăncilă.

Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european.

„Atenţionăm Guvernul PSD că prin insistenţa de a o susţine pe Rovana Plumb îşi bate joc de această demnitate publică europeană şi, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs şi va fi forţat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament“, se arată într-un comunicat al Alianţei USR-PLUS.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi a atras atenţia că audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă.

La rândul său, preşedintele PLUS, fostul comisar european Dacian Cioloş, spune că Rovana Plumb are „probleme serioase de integritate şi credibilitate“, acuzând că aceasta a făcut declaraţii împotriva valorilor europene.

Cioloş susţine că la audierile din Parlamentul European „în loc să explice care-i viziunea dânsei despre portofoliu“, Rovana Plumb va trebui „să dea explicaţii despre dosarul Belina şi despre ce a făcut la Ministerul Mediului şi despre cum l-a susţinut sau nu pe Liviu Dragnea“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite