Dăncilă aruncă vina pe Tudorel Toader: E rolul ministrului de resort să discute în prealabil despre o ordonanţă  de urgenţă. Nu vom renunţa la Ordonanţa 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, înaintea discuţiei cu magistraţii privind legile justiţiei, că a acceptat să organizeze întâlnirea „din respect pentru magistraţii din România”, spunând despre cei care au refuzat să vină că „e dreptul lor”.

”O să mă întrebaţi de ce acum dialogul şi nu înainte. Eu cred că înainte, dialogul ţine de ministrul de resort. Primul ministru poartă acest dialog atunci când în spaţiul public apar nemulţumiri şi este nevoie de intervenţia primului ministru. Eu am înţeles că domnul ministru a avut discuţii, vom vedea acum la această reuniune în ce au constat aceste discuţii. Mai mult decât atât, spunem că justiţia trebuie să fie puternică în România şi sunt de acord cu acest aspect. Justiţia trebuie să fie independentă şi puternică, dar, în acelaşi timp, fiecare cetăţean al României trebuie să respecte legile”, a spus Viorica Dăncilă.

”Ceea ce vreau să subliniez este că nu vom renunţa la ordonanţă (OUG 7/2019 – n.r). Am văzut ieşiri în spaţiul public care solicitau să să renunţăm la această ordonanţă în totalitate. Am spus întotdeauna că dăm dovadă de flexibilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm şi la lucrurile bune din dorinţa onora de a face acest lucru. Mai vreau să spun un lucru legat de acest aspect: poate unele lucruri nemulţumesc, argumentate, ele pot fi schimbate şi cred că dialogul este foarte important”, a declarat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a mai explicat că i-a invitat pe reprezentanţii asociaţilor de magistraţi şi ai CSM la discuţii. „Din respect pentru magistraţii din România, din respect pentru cei care vor să-şi expună punctul de vedere am ales să port discutia cu magistraţii. Am înţeles că unii au decis să vină, unii nu au decis să vină. E dreptul lor”, a spus premierul.

Dăncilă a vorbit şi despre protestele de aseară, spunând că deşi sunt oameni care nu sunt de acord cu ordonanţa pe legile justiţie, există şi oameni care o susţin şi că premierul trebuie „să vadă adevărul”.

„Am văzut că au fost proteste, şi din partea magistratilor şi a cetăţenilor. Nu doar pe justitie. În altă ordine de idei, am primit foarte multe mesaje care susţin această ordonanţă. Chiar azi am văzut o asociaţie de procurori sau magistraţi care sustine această ordonanţă. Sunt o parte a cetăţenilor care o susţin, o parte care nu. Eu trebuie să văd adevărul”, a subliniat Dăncilă.

Astăzi, premierul va avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, la ora 15.30, la Palatul Victoria, alături de care va discuta despre legile justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite