Dăncilă îl apară pe Cuc: A negat toate lucrurile legate de avioane, de întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Cuc, stânga, şi Viorica Dăncilă
Răzvan Cuc, stânga, şi Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre situaţia de la Tarom şi acuzele care îi sunt aduse de fosta directoare a companiei, Mădălina Mezei. Liderul PSD spune că ministrul a negat toate lucrurile legate de întârzierea avioanelor. Dăncilă consideră că acest lucru nu era posibil, deoarece, dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, atunci ea ar fi fost socotită vinovată

Întrebată dacă a discutat cu Răzvan Cuc despre această situaţie, Dăncilă a răspuns: “Am discutat cu domnul Cuc, a negat toate aceste lucruri legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol. Nu aş vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiţi-vă că dacă se întârzia 10 minute, era vinovat premierul şi nu cred eu că domnul Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine în primul rând într-o situaţie neplăcută”.

Premierul a mai fost întrebat dacă PSD susţine înfiinţarea unei comisii de parlamentare de anchetă în acest caz. “Nu am nimic împotrivă, este dreptul lor să depună această cerere. Eu, încă prim-ministrul interimar, vreau să văd rezultatele controlului făcută de către Corpul de Control al primului ministru”, a explicat Dăncilă.

Mădălina Mezei, fosta şefă TAROM, a declarat, la Digi 24, că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină la sol avioanele cinci ore în ziua moţiunii de cenzură. Scopul? Câţiva senatori şi deputaţi să nu mai poată fi prezenţi la vot. Miza era uriaşă: guvernarea. În cazul în care Cuc şi-ar fi dus planul până la capăt, moţiunea de cenzură, adoptată cu doar cinci voturi peste limita majorităţii, putea pica.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit cu şefa TAROM, Mădălina Mezei, în faţa casei sale, cu o seară înainte de moţiunea de cenzură, arată imaginile publicate de ziuanews.ro. Răzvan Cuc recunoaşte că a întrebat-o pe Mezei ce parlamentari vor zbura cu avioane Tarom în ziua moţiunii de cenzură, dar neagă faptul că i-a cerut să reţină aeronavele la sol.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite