Dăncilă anunţă remaniere în două etape. Ce miniştri pleacă din Guvern

Dăncilă anunţă remaniere în două etape. Ce miniştri pleacă din Guvern

Echipa PSD

Premierul Viorica Dăncilă a început deja evaluarea miniştrilor şi până la Comitetul Executiv al PSD din 3 august va hotărâ cine pleacă din Guvern. „Nu este exclusă o remaniere în două etape, pentru că sunt multe ministere“, a spus premierul al DCNews. Viorica Dăncilă nu a exclus nici posibilitatea unei restructurări, procedură care implică un nou vot de încredere din partea Parlamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Remanierea va avea loc, deja am început evaluările pe fiecare minister în parte. Pe măsură ce voi termina evaluările, voi veni în CEx, voi discuta cu colegii, astfel încât acolo unde măsurile din programul de guvernare nu sunt îndeplinite sau sunt anumite lucruri care nu dau credibilitate guvernului, voi veni cu o propunere de remaniere. Nu o să vă spun ministerele remaniabile înainte de o discuţie în CEx", a declarat Viorica Dăncilă.

"Pentru mine toate ministerele sunt importante, dar este clar că avem nevoie de remaniere. Luăm în calcul o analiză şi pentru restructurare în toamnă, dar e nevoie de mare atenţie. Trebuie să punem în balanţă lucrurile bune, mai puţin bune, să vedem ce obţinem după o restructurare şi apoi venim în Parlament. În august vom vorbi şi despre acest aspect, dar eu cred că acum, unde cred că este nevoie de o remaniere, o vom face. Eu sper ca până în 3 august, înainte de Congres, să o facem. Nu este exclusă o remaniere în două etape, pentru că sunt multe ministere. Nu pot aştepta până le termin pe toate. Voi evalua jumătate din ele, vom propune o remaniere şi apoi vom vedea dacă este necesar să le evaluăm şi pe celelalte", a mai declarat premierul.

Surse din PSD susţin că pe lista neagră se află miniştrii Carmen Dan (Interne), Răzvan Cuc (Transporturi) şi Petre Daea (Agricultura), toţi trei fiind apropiaţi de Liviu Dragnea. PLus Bogdan Trif (Turism) şi Ecaterina Andronescu (Educaţie). Dăncilă ar vrea să-l schimbe şi pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, însă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se opune, susţin surse politice pentru Adevarul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: