Dăncilă: „Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Dacă nu-i avem, şeful CNAIR pleacă acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă, premierul României. FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă, premierul României. FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat într-un interviu difuzat sâmbătă, la Antena 3, că anul acesta trebuie terminaţi 100 de kilometri de autostradă, iar dacă aceştia nu vor fi gata, şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) „pleacă acasă“. Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova anunţa în urmă cu câteva zile că ţinta sa este de 60 de kilometri de autostradă în acest an.

"Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful companiei de autostrăzi trebuie să vină să spună că aîi avem. Dacă nu, pleacă acasă", a declarat Dăncilă în interviul difuzat sâmbătă la Antena 3.

De asemenea, a anunţat că la jumătatea lunii ianuarie va fi desemnat constructorul autostrăzii Comarnic - Braşov şi că există 18 oferte de parterneriat public - privat pentru Comarnic - Braşov.

Dăncilă a declarat că situaţia autostrăzilor este monitorizată cu foarte mare atenţie. "Fiecare trebuie să se încadreze în termene", a precizat premierul.

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat, joi, că îşi menţine ţinta asumată pentru acest an, de a deschide 60 de kilometri de autostradă, dar, dacă ţintele nu vor fi atinse, va solicita responsabililor din minister să ”dea dovadă de onoare”. În caz contrar, ”îi voi onora eu cu demiterea”, a spus Şova.

”Mai sunt puţine zile până la sfârşitul anului, dar îmi menţin ţinta de 60 de kilometri de autostradă care vor fi deschişi traficului. (...) La 31 decembrie, vom vedea dacă ţintele asumate prin programul de guvernare sunt îndeplinite sau nu. Pe 3 ianuarie, vă informez că, în măsura în care unele dintre ţinte nu vor fi atinse, voi solicita să dea dovadă de onoare responsabilii din companiile din subordine sau, dacă nu, îi voi onora eu cu demiterea pentru simplul motiv că nu au atins ţintele asumate prin programul de guvernare”, a spus Şova, în cadrul unei conferinţe de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite