Dan Voiculescu vrea nişte „vânători de evazionişti” de la Ministerul Apărării, ca să combată evaziunea fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu a reiterat în şedinţa USL propunerea reducerii TVA la alimentele de bază FOTO Adevărul
Dan Voiculescu a reiterat în şedinţa USL propunerea reducerii TVA la alimentele de bază FOTO Adevărul

În şedinţa USL de luni, fondatorul PC Dan Voiculescu a propus detaşarea de personal de la Ministerul Apărării la cel de Finanţe, urmând ca cei detaşaţi să se ocupe de combaterea evaziunii fiscale.

Am vorbit despre o măsură, cred eu, foarte bună. La ora actuală, la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe pentru a putea să punem cât de cât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii. E o idee a mea, care, cred eu, că nu ar fi motive să nu se pună în aplicare. Oamenii din armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti”, a declarat Voiculescu luni, după reuniunea conducerii USL.

Întrebat dacă USL a decis să implementeze ideea conservatorilor privind reducerea TVA la alimentele de bază, fondatorul PC a declarat: „E o preocupare majoră, sperăm să devină realitate. Ministrul Agriculturii a obţinut deja un aviz favorabil, sperăm să fie de acord FMI-ul. Ne luptăm de mult cu TVA-ul la produsele alimentare. Palatul Victoria nu a fost împotrivă niciodată, problema e că la buget sunt venituri insuficiente faţă de cheltuieli şi atunci fiecare activitate trebuie restrânsă la maximum".

Conservatorul a punctat că e greu să demonstrezi delegaţiei FMI că măsura propusă de PC - reducerea TVA la alimentele de bază - va reduce numărul de cazuri de evaziune fiscală. "Ideea este corectă, numai că e foarte greu de demonstrat, pentru că vorbim la prezent de timpul viitor. Dacă nu vom reuşi să reducem evaziunea fiscală?", a arătat conservatorul.

Dan Voiculescu a mai propus reducerea TVA la alimentele de bază şi în timpul guvernului Boc. Adoptarea legii a fost amânată, fiindcă specialiştii consultaţi de Cabinetul Boc au spus că măsura nu are acoperire bugetară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite