Dan Voiculescu: „Traian Băsescu nu-şi va încheia al doilea mandat. Se va ajunge la suspendare şi demitere"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu prevede o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu  FOTO Adevărul
Dan Voiculescu prevede o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu  FOTO Adevărul

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, susţine că nu avea habar de acordul de coabitare pe care premierul Victor Ponta l-a semnat cu preşedintele Traian Băsescu. El a precizat însă că nu crede în niciun fel de coabitare cu Traian Băsescu şi este convins că se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui.

„Opinia mea e că nu (nu îşi va duce mandatul la sfârşit, n.red.), opinia mea este că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007 - respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este după părerea mea singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Eu cred că preşedintele are acum o singură problemă mare, şi anume: cum reuşeşte să scape de braţul drept al Justiţiei, asta e singura lui problemă. Că termină cu şase luni mai devreme mandatul sau cu un an, la termen, e mai puţin important, preocuparea lui - care ştie ce a făcut şi a celor din jurul lui care ştiu ce au făcut - este legată numai de a negocia să scape de Justiţie”, a explicat Dan Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC este cel care a dat startul suspendării din vară a preşedintelui Traian Băsescu. Atunci, Voiculescu anunţa atât suspendarea preşedintelui, cât şi etapele care vor fi parcurse pentru ca Traian Băsescu să fie demis.

Dan Voiculescu s-a arătat nemulţumit şi de acordul de coabitare semnat între Ponta şi Băsescu.

„Nu am ştiut de acordul de coabitare şi vreau să fiu cât mai clar: eu nu cred în coabitare cu Traian Băsescu. Acest om nu poate coabita cu nimeni. Eu nu am nimic împotrivă ca România să intre într-o zonă de stabilitate, dar nu cred că Băsescu e capabil de coabitare”, a susţinut Voiculescu

”Sunt foarte atent ca această coabitare să nu se transforme în fraternitate. Ştim că în această etapă de opt ani s-au făcut foarte multe nelegiuri pentru care există vinovaţi: ce mi-e mie teamă este ca nu cumva să nu existe un alt pact de iertare a păcatelor, să nu ne trezim că unii din membrii USL încearcă să-şi rezolve probleme iertând greşelile celorlalţi. Faptul că Băsescu negociază ce se întâmplă de mâine, de poimaine - el îşi dă seama că nu mai are putere- şi se gândeşte cu groază la ce se va întânpla când Justiţia îşi va face cu adevărat datoria în ceea ce-i priveşte”, a mai spus Voiculescu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite