Dan Voiculescu: „Mă bucur în continuare de cele mai de preţ libertăţi. Sunt îngrijorat, însă, pentru presă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, continuă să scrie pe blog din spatele gratiilor şi se mândreşte cu libertatea de exprimare de care beneficiază.

„La demnitate, onoare şi curaj nu am renunţat, nu renunţ şi nu voi renunţa. În plus, mă  bucur în continuare de cele mai de pret libertăţi: libertatea de exprimare şi libertatea de conştiinţă“, scrie Voiculescu, pe blogul personal.

El susţine că a fost condamnat pe nedrept şi avertizează că, “oriunde ar fi”, va continua lupta împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

“Nu e uşor ca, după o viaţă de muncă, efort şi responsabilitate, să plăteşti pentru ceva ce nu ai făcut. În acelaşi timp, nu e greu, ştiind cauza pentru care lupţi. De oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei şi voi lupta împotriva dictaturii lui Băsescu. Sunt îngrijorat însă că presa din România, obsedată de rivalităţi, consumată de mize financiare şi politice, ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăţi. Cei care au folosit cazul Voiculescu pentru a servi un sistem de presiune care a încălcat deja voinţa liber exprimată a 87% dinre români sunt naivi şi refuză să vadă ameninţarea. Într-un asemenea sistem, drepturile civile ale oricărui cetăţean pot fi oricând încălcate. Chiar şi drepturile celor care astăzi se bucură miop de acest august fierbinte”, mai scrie Voiculescu.

Patronul trustului Intact a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, în care era acuzat de spălare de bani.

Citeşte şi:

Tată şi fiu, în tabere adverse. „Antena 3 s-a folosit de numele meu în campania de salvare a unui comunist murdar“

Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe, se dezice de mesajul de susţinere pe care fiul său l-a trimis postului de televiziune Antena 3.

Procesul lui Voiculescu nu s-a terminat. El continuă, în exclusivitate, doar la Antena 3

Cine credea că procesul lui Dan Voiculescu se termină odată cu pronunţarea sentinţei definitive rostite de instanţa de apel se înşală. Urmează recursul, care se va judeca, în exclusivitate, doar la Antena 3 – acolo unde achitarea inculpaţilor e garantată.

UPDATE Dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sediile Antena 3 şi Grivco, confiscate

Dan Voiculescu (67 de ani) a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. De asemenea, şi ceilalţi condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „ICA” au fost duşi în arest. Curtea de Apel Bucureşti a dat, vineri, sentinţa definitivă în acest caz. Cu această ocazie, judecătorii au decis să-i confişte lui Dan Voiculescu mai multe terenuri, dar şi imobilul în care se află postul Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite