Dan Voiculescu acuză CNSAS că lucrează la ordinul lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Voiculescu, fondatorul PC, susţine că verdictul CNSAS, care a menţinut decizia prin care se dovedeşte că el a fost informator, ar fi un ordin venit direct de la Traian Băsescu. Voiculescu susţine că în cadrul CNSAS nu s-a mai ţinut cont de nicio regulă, iar votul împotriva sa a fost unul dirijat.

„În 2004, în momentul în care am candidat pentru Parlament, CNSAS a studiat arhivele şi a decis că nu am colaborat cu Securitatea. Decizia a fost menţinută şi în 2005", aminteşte Dan Voiculescu.

Schimbarea poziţiei CNSAS a survenit în 2006. „În plin conflict politic cu Traian Băsescu, CNSAS a decis să se gândească mai bine şi a infirmat verdictele anterioare. Acest subiect a fost îndelung dezbătut şi este, de regulă, cunoscut. Mai puţin cunoscut este că decizia din 2006 a fost luată cu 3 voturi "pentru" colaborare, 3 voturi "împotrivă" şi 3 "abţineri", în condiţiile în care, conform legii, o decizie se putea lua doar cu majoritatea celor prezenţi (majoritatea normală din 9 fiind 5, nicidecum 3). Dar nici acel 3 "pentru" nu a rămas valabil pentru că unul dintre acei 3, domnul Mircea Dinescu, a fost declarat incompatibil", scrie Voiculescu.

Acesta acuză CNSAS că a infirmat două decizii printr-o a treia adoptată în mod ilegal. „Concluzie: când te cerţi cu Traian Băsescu, au voie să voteze şi incompatibilii, iar deciziile de colaborare se pot lua chiar şi cu două voturi 'pentru' colaborare şi 3 voturi 'îimpotriva' colaborării", susţine Voiculescu.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea lui Dan Voiculescu de revizuire a verdictului dat de Curtea Supremă, potrivit căreia a colaborat cu Securitatea. Hotărârea Curţii nu este definitivă, putând fi contestată în  15 zile de la comunicare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite