Dan Vîlceanu şi suspiciunile de evaziune fiscală: I-am informat pe liderii partidului. Inclusiv pe domnul Orban. Nu au zis nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Vîlceanu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Dan Vîlceanu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a declarat că liderii PNL ştiau de faptul că este suspect într-un dosar de evaziune fiscală în momentul candiaturii sale la ultimele parlamentare, dar nimeni nu i-a zis nimic

Întrebat de dosarul în care a fost suspect de evaziune fiscală, adică dacă a ştiut încă de la momentul candidaturii sale la parlamentarele din 2020, ministrul Finanţelor a precizat:

„Aşa cum ştiţi, dosarul a fost clasat pe articolul „fapta nu există”. Din punctul acesta de vedere nu am ce să adaug. Sunt foarte mulţi antreprenori care sunt într-o asemenea situaţie. Asta e procedura. Eşti verificat, nu poţi contesta procesul-verbal făcut de Antifraudă şi se face o sesizare pentru a vedea dacă organul fiscal are informaţii corecte. În acest caz, fapta nu există”, a afirmat Vîlceanu, deputat ales în judeţul Gorj. Alesul de Gorj a candidat cu toate că PNL este una dintre formaţiunile care au susţinut ideea integrităţii şi a fost pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Întrebat ulterior de  reporterul „Adevărul” dacă a anunţat liderii partidului cu privire la cercetarea sa penală, adică despre faptul că ar fi existat posibile probleme de integritate, Dan Vîlceanu a răspuns laconic: „Da, i-am informat. Inclusiv pe domnul Orban”. 

Chestionat asupra răspunsului de la partid, noul ministru al Finaţelor a afirmat că liderii nu i-au zis nimic. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite