Dan Tudorache cere anularea alegerilor în tot Bucureştiul: „Dacă la un sector s-a întâmplat aşa, nu s-a viciat votul primarului general?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Tudorache FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Tudorache FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Tudorache a cerut joi anularea alegerilor din Capitală şi reluarea întregului proces electoral după imaginile cu sacii cu voturi de la Sectorul 1 prezentate miercuri seară de două posturi de televiziune.

„PSD poate cere anulare alegerilor în Bucureşti. Dacă la un sector s-a întâmplat aşa, nu s-a viciat votul primarului general?! Nu mai vreau renumărare, cer reluarea alegerilor“, a afirmat Dan Tudorache. „Camere acoperite cu cutii. De ce? Din ordinul cui?  În acea cameră monitorizată, când ai scos acel sac de acolo, eu zic că e vorba de fraudarea alegerilor. În celelelate săli unde se numărau voturile, nemonitorizate, cred că se putea întâmplă orice. (...) Nu aveau voie să scoată niciun sac din acea sala fiind singură monitoarizată. Dacă l-au scos, eu zic că e fraudă. Nici măcar preşedinte BEŞ. (...) Reprezentantul nostru (în cadrul BEŞ -n.r.) nu ştia de această procedura, a văzut imaginile la TV. A recunoscut un candidat de la USR care mergea printre saci, dar şi personal tehnic. Pe imagini se vedea clar că a fost scos acel sac din acea camera“, a spus el.

Dan Tudorache susţine că, din postura să de candidat la primăria Sectorului 1, nu a fost lăsat să stea „decât în cadrul uşii“, ca să asiste la renumarare. „Mi-au spus că nu am voie să intru înăuntru“, a explicat el.

Captura video saci voturi

Poliţia a deschis o anchetă după ce Antena3 a difuzat, miercuri seară, imagini în care se văd mai mulţi oameni care intră într-o sală plină cu saci cu voturi, susţinând că ar fi vorba de imaginile de pe camerele de supraveghere din zona securizată a Biroului Electoral Sector 1 Bucureşti.

Jandarmeria a transmis printr-un comunicat de presă că „încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral”: „În legătură cu imaginile apărute în spaţiul public care prezintă o activitate desfăşurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare. Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii nu intră în competenţa instituţiei noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfăşoară activităţi legate de procesul electoral”.

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a acuzat USR de fraudă şi a cerut pe Facebook repetarea alegerilor, postând printscreenuri din imaginile apărute în spaţiul public.

Candidata USR PLUS la Primăria Sector 1 Clotilde Armand a afirmat, miercuri seară, că imaginile care ar arăta cum membri ai USR sustrag voturi sunt un fake news, fiind surprinse în momentul numărării voturilor. Armand a anunţat că a sesizat CNA în legătură cu manipularea publicului prin difuzarea acelor imagini, dar şi procurorii cu privire la modul în care imaginile din arhiva Biroului Electoral Sector 1 au ajuns la Antena 3. 

Vă mai recomandăm:

Clotilde Armand explică imaginile în care persoane prezentate ca fiind membri USR par că umblă la sacii cu voturi la Biroul Electoral al Sectorului 1

Firea cere repetarea alegerilor, după apariţia unor imagini în care mai multe persoane par că umblă la sacii cu voturi. Reacţia Jandarmeriei VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite