Dan Nica: Ursula von der Leyen a preluat propunerea privind instituirea salariul minim la nivel european

Dan Nica: Ursula von der Leyen a preluat propunerea privind instituirea salariul minim la nivel european

dan Nica, europarlamentar PSD

Liderul europarlamentarilor PSD Dan Nica a anunţat că preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a preluat propunerea grupului politic S&D privind instituirea salariului minim la nivel european, conform unui comunicat de presă. „Este un semnal încurajator privind noile politici sociale ale Comisiei Europene, atât de aşteptate de cetăţenii afectaţi de criza economică declanşată de pandemie”, precizează Nica.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În cadrul discursului despre Starea Uniunii din plenul Parlamentului European, doamna Ursula von der Leyen a anunţat preluarea propunerii PSD şi a Grupului nostru politic - S&D - cu privire la salariul minim european. Este un semnal încurajator privind noile politici sociale ale Comisiei Europene, atât de aşteptate de cetăţenii afectaţi de criza economică declanşată de pandemie”, a declarat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Eurodeputatul social-democrat a subliniat că poziţiile Ursulei von der Leyen pentru instituirea unor standarde minime în plan social şi pentru crearea unei Uniuni a Sănătăţii la nivel european reprezintă o şansă majoră pentru ca UE să răspundă adecvat şi eficient gravelor provocări cu care se confruntă.

„Ne preocupă asigurarea accesului cetăţenilor la vaccin. Comisia Europeană a semnat acorduri-cadru în acest sens, dar guvernele naţionale trebuie acum să confirme participarea statelor membre la acest cadru european. Cer Guvernului României să acţioneze urgent pentru ca românii să aibă acces la vaccin imediat ce va fi disponibil”, a completat Nica.

El a evidenţiat faptul că există o serie de oportunităţi pe care România nu trebuie să le piardă, de aceea Guvernul trebuie să gestioneze cât mai responsabil şi eficient elaborarea planului naţional de reconstrucţie.

„Tranziţia energetică poate fi o povară costisitoare sau poate reprezenta o oportunitate pentru construirea unui viitor sustenabil pentru România”, a punctat liderul eurodeputaţilor PSD.

Acesta a apreciat, totodată şi decizia anunţată miercuri de Ursula von der Leyen de creare a unei agenţii europene pentru gestionarea riscurilor transfrontaliere.

„Este ideea lansată de domnul Raed Arafat, promovată de noi la Bruxelles şi, iată, susţinută de acum de preşedinta Comisiei. Propun ca această agenţie să fie găzduită de ţara noastră, în condiţiile în care România a fost privată deocamdată de a avea un sediu de agenţie UE pe teritoriul său”, a conchis Dan Nica, potrivit sursei menţionate.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a susţinut miercuri primul său discurs privind starea Uniunii, în Parlamentul European.

Şomajul din UE ar putea ajunge până la 9% în 2020, acesta afectând în mod disproporţionat femeile, tinerii, lucrătorii slab calificaţi şi pe cei cu contracte temporare, relevă Raportul Comisiei Europene privind starea Uniunii în 2020, care menţionează că sărăcia, excluziunea socială şi inegalităţile sunt susceptibile să crească, ceea ce scoate în evidenţă importanţa unei redresări incluzive şi echitabile pentru toţi.

De asemenea, se preconizează că economia va reveni la o creştere pozitivă în 2021, însă perspectivele sunt incerte, iar modul în care va evolua situaţia în materie de sănătate publică se va dovedi crucial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: