Dan Nica (PSD): Cer Comisiei Europene să stopeze sclavia modernă impusă românilor în abatoarele Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, cere Comisiei Europene să intervină pentru a pune capăt tratamentului la care sunt supuşi lucrătorii români din sectorul de prelucrare a cărnii din Germania, situaţie calificată de presa germană ca fiind „sclavie modernă”, potrivit social-democratului.

Eurodeputatul PSD a obţinut azi, în cadrul dezbaterii Grupului europarlamentar S&D, angajamentul co-liderului SPD Germania, Norbert Walter-Borjans, că social-democraţii din guvernul federal vor acţiona pentru a stopa abuzurile angajatorilor. 

„În focarul de coronavirus de la cel mai mare abator german, Tönnies, din landul Renania de Nord-Westfalia, peste 1500 de angajaţi au fost până acum contaminaţi cu Covid-19. Dintre aceştia, jumătate sunt români, ceilalţi în mare parte polonezi şi bulgari. Condiţiile de muncă şi viaţă asigurate de procesatorul de carne au determinat presa germană să califice drept sclavie modernă condiţiile în care sunt obligaţi să lucreze şi să trăiască aceşti angajaţi din ţările est-europene”, a declarat Dan Nica.  

„De luni de zile, medicii şi organizaţiile pentru drepturile omului cer angajatorilor să asigure condiţii adecvate pentru a face faţă pandemiei. Solicit Comisiei Europene să acţioneze în cooperare cu statele membre în acest sens şi să implementeze prevederile recentei rezoluţii pe această temă, adoptate de Parlamentul European”, a completat eurodeputatul Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor social-democraţi atrage atenţia că, în acest caz, este vorba despre migranţi intra-comunitari, cărora trebuie să li se respecte drepturile ce le revin în calitate de cetăţeni europeni. Dan Nica precizează că riscul de infectare sporit din abatoarele europene era cunoscut în urma unor situaţii similare din Marea Britanie, Franţa şi Olanda.

„Pericolul persistă şi, în lipsa unor măsuri ferme şi prompte de control şi impunere a igienei necesare, e posibil să ne confruntăm cu noi infecţii în masă. Cer Guvernului României să renunţe la atitudinea pasivă şi să-i apere pe cetăţenii români supuşi unor condiţii precare”, a subliniat Dan Nica. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite