Dan Nica, propus la Comunicații, este acuzat de corupție, abuz în serviciu și fraudarea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Nica, vicepreședintele PSD care a preluat portofoliul Comunicațiilor, a mai condus acest minister în guvernul Năstase. Numele lui Nica apare în dosarul de corupție „Poșta Română" în care a fost cercetat pentru abuz în serviciu, în cazul înstrăinării unui teren al Poștei Române.

Președintele Traian Băsescu l-a acuzat pe Nica de faptul că a folosit serviciul secret al Internelor (așa-numitul „Doi și-un sfert") în interes de partid.

„Acel serviciu a fost pus total la dispoziţia lui Vanghelie, Mitică Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Român de Informaţii şi a lui Voicu. Întrebaţi cei doi miniştri de Interne, Oprea şi Dragnea, de ce au plecat. Ce n-au vrut să facă ei doi a făcut Nica, deşi a avut o discuţie cu mine în care i-am spus să nu o facă", a declarat Traian Băsescu la acea vreme.

Nica a pierdut mandatul de la Interne după ce a declarat, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009 că „autocarele sunt pregătite", referindu-se la fraudarea alegerilor de către PDL. Din funcţia de ministru de Interne, Nica era responsabil cu buna organizare a alegerilor, acuzându-se astfel singur.

Dan Nica deţine, împreună cu tatăl său, Vasile Nica, şi cu un apropiat pe nume Adrian Clement, firma de vinuri Viticom din Panciu, judeţul Vrancea. Firma a primit de la Ministerul Agriculturii suma de 944.000 lei pentru reconversie plantaţie viţă de vie şi o subvenţie de 153.000 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite