Dan Mihalache răspunde atacurilor lui Ponta: Dacă are o suspiciune la adresa Justiţiei, se poate adresa Inspecţiei Judiciare. Oricum are experienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, îi transmite premierului Victor Ponta să se adreseze Inspecţiei Judiciare dacă are "o apăsare" la adresa Justiţiei. Replica vine în contextul în care premierul a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis face presiuni ca el să fie trimis în judecată.

"Victor Ponta are un stil care e în nota obişnuită a declaraţiilor pe care le face, crezând că e foarte inteligent dacă le ascunde sub forme vagi. Noi, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, nu vrem să facem un ping-pong de proastă factură pentru că acum avem treabă. Dacă Ponta are o apăsare foarte mare şi o suspiciune la adresa Justiţiei, se poate adresa Inspecţiei Judiciare. Oricum are o experienţă consolidată în raport cu Inspecţia Judiciară", a spus, sarcastic, Dan Mihalache, aflat în vizită în SUA alături de preşedintele Klaus Iohannis. 

De asemenea, şeful Cancelariei Prezidenţiale a comentat pe scurt şi afirmaţiile premierului, cum că preşedintele a participat "degeaba" la Consiliul European, pentru că n-a reuşit să întoarcă decizia impusă de JAI cu privire la cotele obligatorii de imigranţi. "E foarte bine că Victor Ponta nu mai merge la Consiliul European, pentru că atât înţelege el despre Consiliul European. Nu cred că un om normal la cap şi-a pus vreodată problema că se poate răsturna în Consiliul Euopean o decizie a JAI. E ultima dată când cometăm, pentru că nu suntem aici să-i răspundem lui Victor Ponta", a mai spus Dan Mihalache. 

Victor Ponta a fost întrebat, joi, la România TV, cum comentează declaraţiile preşedintelui Iohannis privind adoptarea moţiunii de cenzură, în contextul în care trimiterea în judecată a premierul ar pune România într-o situaţie unică în Europa.

Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni să fiu eu trimis în judecată, pentru că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea unui preşedinte al României. Dacă vorbim de preşedintele PNL, sigur, doamna Gorghiu poate să spună ce-i trece prin cap sau ce nu-i trece prin cap, dar preşedintele României ar trebui să fie un pic mai echilibrat şi să ne trateze pe toţi ca fiind cetăţeni ai României. Nu peneliştii sunt cetăţeni de gradul unu, iar noi toţi ceilalţi suntem de gradul doi sau trei“, a răspuns premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite