Dan Mihalache şi Mihai Gâdea, la balul saşilor din München

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Grigore Cartianu a postat pe contul de Facebook o fotografie de la Balul saşilor, desfăşurat sâmbătă seară în restaurantul Hofbräukeller din München, în care apar Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, şi Mihai Gâdea, directorul Antenei 3. „Prezenţa celor doi a provocat rumoare printre participanţi“, scrie Grigore Cartianu.

„Şeful Administraţiei Prezidenţiale a fost trimisul lui Klaus Iohannis la sărbătoarea saşilor ardeleni din Bavaria. Este însă neclar cum a ajuns acolo directorul Antenei 3: pe cont propriu sau invitat de Mihalache, în delegaţia Administraţiei Prezidenţiale?“, se întreabă Grigore Cartianu.

Jurnalistul continuă: „Prezenţa celor doi a provocat rumoare printre participanţi. Majoritatea considerau că Iohannis ar fi putut trimite pe oricine altcineva, dar nu pe «USL-istul Mihalache». În privinţa lui Gâdea, indignarea era totală. «Aerul devine greu respirabil», relata aseară o participantă la petrecere. «Şi Gâdea, şi Mihalache… e prea mult! Am văzut oameni revoltaţi, chiar furioşi. Poate faptul că stă lângă orchestră să-l salveze pe Gâdea!“, scrie Grigore Cartianu pe Facebook. 

„Agitat, nervos, directorul Antenei 3 a ieşit de mai multe ori din restaurant, butonând telefonul, vorbind şi gesticulând. Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, nu a fost prezent. A venit, în schimb, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, care s-a întreţinut mai tot timpul cu parlamentarul german Bernd Fabritius, colegul său de masă. «L-am rugat pe Fabritius să-i transmită lui Iohannis că, la alegerile din noiembrie 2014, nu am stat la coadă 5 ore în primul tur, respectiv 11 ore şi jumătate în al doilea tur, ca să-l votez, pentru ca şeful Cancelariei sale să umble acum cu gâdele care minţea întruna că nu sunt cozi la consulate şi că, de fapt, diaspora nu prea vrea să voteze“, mi-a comunicat o sursă din interiorul petrecerii“, povesteşte Grigore Cartianu. 

La finala prezidenţială din 16 noiembrie 2014, München a fost oraşul în care Iohannis a obţinut cel mai mare procent: 97,87% (Ponta, doar 2,13%). Dintre cele 4.037 de voturi valabile, lui Iohannis i-au revenit 3.951, iar lui Ponta doar 86! Topul voturilor pro-Iohannis (şi anti-Ponta) e dominat de oraşele germane (München - 97,87%, Bonn - 97,12%, Stuttgart - 96,88%) şi engleze (Portsmouth - 96,48%, Londra - 96,24%). Cu 97,87%, secţia de votare din München a fost campioana voturilor pro-Iohannis, dintre cele 296 de secţii deschise în diaspora.

Pe ţări, Germania a înregistrat cel mai mare scor în favoarea lui Iohannis - 96,06% (urmată de Irlanda - 95,75%, Danemarca - 95,14%, Slovacia - 95,07%, Marea Britanie - 94,91% etc.).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite