Dan Barna vrea să facă dezvăluiri despre criza coaliţiei într-un jurnal pe care îl va publica când va renunţa la politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Dan Barna lucreză la o carte cu memoriile sale politice. Liderul USR-PLUS promite să dezvăluie acolo detaliile din culisele crizei politice prin care a trecut coaliţia guvernamentală după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Cam de o lună de zile am început să ţin un jurnal şi veţi găsi cu siguranţă în jurnalul meu, după ce mă voi lăsa de politică, detalierea aproape stenogramică a dialogului” (avut cu premierul Florin Cîţu - n.red.), a declarat Dan Barna, conform Digi24.

Liderul USR PLUS declara anterior că un politician ar trebui să activeze 10-12 ani, după care ar trebui să se retragă în momentul în care simte că „benzina” pentru proiect s-a terminat. „Aproape că nu există poveşti de îmbătrânire frumoasă în politică. După ce ţi se termină benzina, rămâi în zona aceea de ridicol”, spunea vicepremierul într-o emisiune la Digi24, în umă cu câteva săptămâni.

În aceeaşi emisiune, Dan Barna nu a exclus ideea de a candida din nou la preşedinţie în 2024, dar mărturisea că îi este dor de „momentele de anonimat” şi se declara hotărât ca după ce va termina cu politica „să-şi recupereze viaţa”.

Întrebat de relaţia pe care o are cu premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna a răspuns că a fost depăşită criza de acum o săptămână şi că relaţia este una bună, de colegialitate.

„Cele două zile de săptămâna trecută în care am aşezat coaliţia pe baze mai funcţionale şi mai solide au avut exact acest rol, să resetăm funcţionarea şi am o relaţie de respect, colegială, pe care o consider o relaţie în regulă”, a afirmat Dan Barna.

El a recunoscut că a fost „un moment delicat” al coaliţiei. „Consider că am avut maturitatea să îl depăşim şi suntem pe o logică de construcţie şi de consolidare a încrederii”, a comentat vicepremierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite