Dan Barna, reclamat la DNA pentru „posibila săvârşire a unor fapte de natură penală”. Ce spune vicepremierul - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Dan Barna / Inquam Photos / George Calin
Dan Barna FOTO Dan Barna / Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna se află pe lista persoanelor reclamate de DLAF la DNA, după ce structura a cercetat patru proiecte europene în care a fost implicat şi vicepremierul înainte de 2016,  potrivit Newsweek. Vicepremierul a respins ulterior acuzaţiile, spunând că nota de constatare transmisă publicaţiei face referire la experţi cu atribuţii în recrutare şi manageri de structuri, iar poziţia sa a fost cea de expert antreprenorial.

Update:

Vicepremierul a respins acuzaţiile spunând că nota de constatare transmisă publicaţiei face referire la experţi cu atribuţii în recrutare şi manageri de structuri, iar poziţia sa a fost cea de expert antreprenorial. Dan Barna a mai spus că nu a primit un răspuns din partea DLAF până acum. 

Vicepremierul a precizat pe Facebook că dacă va fi cazul reclamării sale la DNA, el va fi cel care o va spune. De asemenea, Barna a mai declarat în Parlament că va continua să îşi susţină principiile şi se va retrage în cazul unei urmăriri penale. Vicepremierul şi-a reiterat şi poziţia faţă de susţinerea controlului şi a completat că nu ştie de existenţa vreunei fapte care să îi fi fost imputate. 

În urma finalizării acţiunilor de control ale DLAF cu privire la implementarea unor proiecte finanţate, structura a sesizat că „au rezultat indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală”, scrie Newsweek.

Potrivit sursei citate, structura a transmis că sunt vizate patru persoane în total, ce deţineau calitatea de „expert cu atribuţii de recrutare” sau „manageri ai structurilor de economie socială”.

Sursa citată precizează că vicepremierul a fost expert în proiectele cercetate de structură, iar unele activităţi asumate de Dan Barna nu au fost efectuate. 

Mai mult, unele date personale folosite ar fi false şi anumite persoane nu recunosc să fi interacţionat cu experţii, mai spun surse ale publicaţiei.

Prin urmare ar putea fi vorba de obţinerea pe nedrept a unor finanţări nerambursabile, conchide sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite