Dan Barna îl propune pe Cătălin Drulă pentru postul de comisar european: Va fi o pierdere pentru mine şi pentru partid, dar e un câştig pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR, Dan Barna, îl propune pe Cătălin Drulă pentru postul de comisar european, afirmând că acceptarea lui ar fi ”o pierdere pentru partid, dar un câştig pentru România”. Barna spune că Drulă este un om care se pricepe, iar propunerea sa din partea României ne-ar ”salva de jena pe care o simţim cu toţii astăzi când propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsă”.

”Am o propunere pentru Guvernul României. Una care să ne salveze de jena pe care o simţim cu toţii astăzi când propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsă. Vă propun să numim un om care se pricepe. Un om cu un CV ireproşabil, care a demonstrat de-a lungul timpului de nenumărate ori preocupare şi pricepere la infrastructura de transport. Mă gândesc la deputatul Cătălin Drulă căruia, în această seară, i-am propus să accepte să îi înaintez public numele pentru această funcţie” a scris, joi seară, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta a explicat de ce s-a gândit la Cătălin Drulă.

”Înainte de a fi politician, înainte de a fi userist, înainte de a fi ales în Parlamentul naţional, Cătălin a fost un activist pro-infrastructură. Şi-a petrecut mii de ore studiind proiecte de autostrăzi, comparând, scriind analize, organizând campanii publice pentru o administrare eficientă a banilor publici destinaţi infrastructurii rutiere. A atras atenţia când proiectele trenau, a avut curajul să recunoască când lucrurile mergeau bine, a insistat pentru integrarea României în UE şi din acest punct de vedere (uitaţi-vă doar la o hartă a autostrăzilor europene care să cuprindă şi România şi veţi înţelege de ce folosesc cuvântul “integrare”!). Este coerent, onest şi cu o fantastică putere de muncă. Ştiu asta pentru că e unul dintre artizanii mai multor proiecte la care mulţi români au zis “Da”. Nu le enumăr aici pentru că nu promovez un membru al USR sau PLUS, ci pur şi simplu un om care ia în serios fiecare proiect în care acceptă să intre”, a mai scri Dan Barna.

Acesta afirmă că Drulă ”are acest microb al misiunii publice” de care ar trebui să profităm.

”Vreau să fiu bine înţeles, din momentul în care această propunere va fi acceptată, el încetează să mai fie membru de partid cu tot ce presupune acest lucru. Va fi doar încă un român de care putem fi mândri. Va fi o pierdere pentru mine şi pentru partid, dar e un câştig pentru România. Haideţi că se poate! Nu trebuie decât un pic de curaj”, a mai transmis Dan Barna.

Anterior, liderul Pro România a scris pe Facebok că i-a propus premierului Viorica Dăncilă, încă din luna august, să o susţină pe Corina Creţu în funcţia de comisar european, aceasta având şase să ajungă chiar vicepreşedinte.

”Am fost refuzat şi a mers mai departe cu Rovana Plumb - o propunere, iată, fără succes”, susţine Ponta, care i-a propus Vioricăi Dăncilă să le nominalizeze pe Corina Creţu, Ramona Mănescu sau Luminiţa Odobescu pentru funcţia de comisar european.

Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transpporturi, nu a obţinut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condiţiile pentru a deveni comisar european.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite