Dan Barna, invitat la emisiunea lui Denise Rifai: „Nu l-am auzit niciodată pe Nicuşor Dan că i-aş fi furat partidul” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna în emisiunea lui Denise Rifai FOTO Kanal D
Dan Barna în emisiunea lui Denise Rifai FOTO Kanal D

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, vicepremierul României, Dan Barna, a fost întrebat dacă i-a furat partidul lui Nicuşor Dan şi dacă se află în vreun conflict cu primarul Capitalei.

„Vreau să resping ideea că aş fi în conflict cu Nicuşor Dan. Nu l-am auzit niciodată pe Nicuşor Dan că i-aş fi furat partidul. Asta a fost o speculaţie a susţinătorilor săi sau a presei. El personal nu mi-a spus niciodată lucrul ăsta pentru că ştie foarte bine că a fost decizia lui să demisioneze. A plecat mai departe, iar partidul şi-a continuat viaţa, şi-a ales un nou preşedinte, s-a întâmplat să fiu eu şi lucrurile au mers mai departe”, a spus Dan Barna.

Barna a fost apoi întrebat de către Denise Rifai dacă s-a simţit trădat de Nicuşor Dan, acesta susţinând la alegerile parlamentare PNL, nu USR. 

„Decizia de a susţine PNL-ul în alegeri a fost cred o decizie de oportunitate politică. El e primarul Capitalei, Guvernul era PNL, e nevoie de resurse şi de bună colaborare. Un astfel de suport pentru primarul general presupune suport reciproc în alegeri, pe care Nicuşor Dan l-a furnizat. Dincolo de asta eu nu o văd ca o trădare. Am o relaţie decentă, stăm de vorbă, ne sunăm din când în când, atunci când e un subiect în urma căruia trebuie să vorbim. Dar ideea că aş fi avut vreun conflict cu Nicuşor Dan nu e susţinută de nicio realitate”, a spus Dan Barna.

Jurnalista l-a presat pe Dan Barna pe această temă, întrebându-l dacă nici măcar faptul că Nicuşor Dan a îndemnat cetăţenii să voteze cu PNL nu l-a deranjat. 

„Nicuşor Dan a procedat ca un om politic, primar al Capitalei, care vrea să-şi asigure sprijinul guvernului de la acel moment, optând pentru PNL, unul dintre cele două partide care l-au susţinut. Lucrul acesta a fost, din punctul meu de vedere, amendat de către electorat. La Bucureşti, USR PLUS a câştigat alegerile, ceea ce înseamnă că oamenii au făcut foarte clar distincţia între o obligaţie de campanie pe care Nicuşor Dan a ales să o onoreze şi opţiunile corecte pentru viitorul României care erau la momentul acela USR PLUS”, a mai spus vicepremierul Dan Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite