Dan Barna, despre ministrul Sănătăţii: „Nu e un diamant, dar este cea mai bună opţiune a coaliţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna îşi arată susţinerea pentru Vlad Voiculescu, spunând că este „de departe cea mai bună opţiune a coaliţiei” în Sănătate, iar reformele iniţiate de acesta afectează „vechiul fel de a se face sănătate în România”.

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, într-un interviu acordat Hotnews, că acţiunile întreprinse de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afectează clanurile de interese din multe zone şi de aceea unele persoane doresc demiterea sa.

„Nu numai că îl susţinem pe Vlad, dar ceea ce face Vlad suntem conştienţi că afectează vechiul fel de a se face sănătate în România. Toate acele găşti şi clanuri de interese în zona farma, şi-n zona universitară...sunt multe zone unde sunt aceste reforme pe care Vlad le-a anunţat în 2016. Reforme care sunt în programul de guvernare asumat de Coaliţie şi care vor schimba felul de a face politica în sănătate, în care foarte multe resurse aduc prea puţin în ceea ce înseamnă îmbunătăţirea actului medical pentru pacienţi. Şi de aici trebuie privită această cel puţin surprinzătoare aliniere de oameni entuziaşti să scape de Vlad Voiculescu.”, a explicat vicepremierul.

Dan Barna şi-a arătat susţinerea pentru ministrul Voiculescu, spunând că, deşi „nu este un diamant a ceea ce înseamnă sistemul de management în sănătate”, acţiunile sale reprezintă varianta corectă de reformă în acest domeniu, fiind cea mai bună decizie a coaliţiei.

„Alianţa USR-PLUS îl susţine pentru că ceea ce face Vlad Voiculescu e varianta corectă de reformă şi paşi înainte în sănătate. Că trebuie îmbunătăţită comunicarea, total de acord, că trebuie cizelat mai mult mesajul, total de acord, unele lucruri trebuie îmbunătăţite. Vlad nu e perfect, nu e un diamant în ceea ce înseamnă sistemul de management în sănătate, dar e de departe cea mai bună opţiune a coaliţiei pentru că e un om care şi-a asumat aceste reforme”, a mai spus Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite