Oficial. USR şi PLUS au ajuns la un acord: Barna, candidatul la prezidenţiale, Cioloş propunerea de premier. Cum decurg negocierile pentru locale şi parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş şi Dan Barna. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş şi Dan Barna. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna va fi candidatul comun al USR şi PLUS pentru prezidenţialele din toamnă, s-a stabilit în urma negocierilor între cele două formaţiuni, potrivit unor surse participanete la negocieri Dacian Cioloş va fi propunerea e premier al alianţei în cazul în care formaţiunile ajung la guvernare. Ulterior, deputatul Cristian Seidler a recunoscut acordul între USR şi PLUS.

După mai multe săptămâni de negocieri, partidele din Alianţa 2020 USR-PLUS au stabilit tandemul preşedinte-premier pentru următorii ani. Astfel, în urma negocierilor s-a stabilit ca Dan Barna să fie persoana care intră în cursa pentru prezidenţiale. Pe de altă parte, liderul PLUS, Dacian Cioloş, va fi premierul propus de cele două partide în cazul în care vor ajunge la guvernare. 

 „Iată, Dan Barna este candidatul Alianţei USR-PLUS la prezidenţiale, iar Dacian Cioloş ar urma să fie premier“, a confirmat Cristian Seidler, într-o intervenţie la Digi24.

   

În schimb, încă nu este clar modul cum îşi vor împărţi locurile eligibile pentru Parlament cele două formaţiuni, aceasta fiind principala sursă de nemulţumiri în cadrul USR, dar mai ales în PLUS. „Nu poţi să ai paritate. Depinde de localitate. În unele localităţi va avea candidat USR, în altele PLUS. Contează şi notorietatea persoanelor“, a completat Seidler. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite