Dan Barna a ajuns preşedinte USR şi în acte. Curtea de Apel a respins contestaţia celor 11 membri ai partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel a respins miercuri contestanţia celor 11 membri USR privind congresul în care s-a ales noul lider al formaţiunii şi a dispus înscrierea lui Dan Barna ca preşedinte în Registrul partidelor politice.

Potrivit G4Media, soluţia Curţii este definitivă, şi astfel se rezolvă neclaritatea din următoarea procedură birocratică în drumul pentru înscrierea la alegerile europarlamentare. Confuzia a fost creată întrucât nu se ştia dacă listele de semnături pentru candidaţi ar trebui semnate de fostul preşedinte, Nicuşor Dan, sau Dan Barna.

Fondatorul partidului, Nicuşor Dan, a declarat ieri la „Adevărul Live” că deocamdată nu şi-a dat demisia din USR, deoarece este posibil ca partidul să aibă din nou nevoie de semnătura acestuia, şi că după acest pas, va părăsi formaţiunea.


„Nu mi-am dat demisia. Din nou sunt mai multe interpretări posibile. E posibil să fie necesar să semnez şi listele de candidaţi care această alianţă le va depune la BEC, împreună cu listele de semnături. Eu sunt la dispoziţia USR până în momentul în care vor trebui să depună acele liste de semnături şi alte acte”, a conchis Nicuşor Dan.

Săptămâna trecută, Biroul Electoral Central a respingea cererea de înscriere în cursa pentru alegerile europarlamentare a Alianţei USR-PLUS pe motiv că Dacian Cioloş şi Dan Barna nu figurează ca preşedinţi în Registrul partidelor politice. Câteva ore mai târziu, Alianţa USR-PLUS depunea o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie iar Nicuşor Dan se reînscria în partid.

Ziua următoare Curtea Supremă le dădea dreptate, iar USR-PLUS câştiga dreptul de a candida la alegerile europarlamentare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite