Dan Şova vrea o confruntare cu Traian Băsescu, însă în momentul când actualul lider de la Cotroceni nu va mai fi preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Transporturilor, Dan Şova. FOTO: Marian Iliescu
Ministrul Transporturilor, Dan Şova. FOTO: Marian Iliescu

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a comentat marţi seară, în cadrul unei emisiuni a Digi 24, ultimele apariţii publice ale preşedintelui României şi susţinerea pe care liderul statului a afirmat că o are pentru Fundaţia Mişcarea Populară şi  PMP, afirmând că doreşte o confruntare cu Traian Băsescu după ce acesta nu va fi în funcţia actuală.

Ministrul Transporturilor a apreciat că Partidul Mişcarea Populară reprezintă revenirea „în politica partinică” a lui Traian Băsescu, în timp ce decizia fiicei preşedintelui de a nu mai candida la europarlamentare face „parte dintr-un scenariu bine gândit”.

„Domnia sa îşi pregăteşte terenul pentru revenirea în arenă. Face câteva mişcări calculate, evident, retragerea din candidatură a doamnei Elena Băsescu face parte din această strategie. Fireşte, eu ca om, nu ca om politic, poate că aş fi fost mai fericit fără acea conferinţă de presă, care a fost puţin ridicolă în legătură cu remarcile la listele celorlalte partide”, a declarat ministrul Transporturilor.

„Domnul Traian Băsescu îşi pregăteşte drumul. Creşterea Partidului Mişcarea Populară se bazează exclusiv pe două chestiuni absolut subiective. În primul rând, trecerea de electorat de la PD la PMP (….) Al doilea element de creştere este calitatea nemeritată şi imorală de preşedinte pe care o are, dar care îi permite domnul Traian Băsescu, periodic, uneori chiar zilnic, să iasă şi să cheme toată presa (…) Atâta timp cât eşti preşedintele României şi în acelaşi timp te girezi şi în guru al acestui partid transferi o parte din influenţa pe care o ai de şef al statului”, a adăugat Dan Şova.

Reprezentantul PSD s-a arătat convins că Traian Băsescu se va întoarce în politică, dar că, spre deosebire de alţi politicieni, probabil nu „va aduce nici un program”. În plus, Şova a punctat faptul că actualul lider de la Palatul Cotroceni va face tot posibilul pentru „eliminarea tuturor posibililor lideri ai opoziţiei”, pentru a se putea întoarce în postura de lider al opoziţiei.

„Ştiţi de când îmi doresc şansa unei confruntări cu domnul Traian Băsescu? Pentru că acum, domnia sa, fiind preşedinte al României, nu vrea să se confrunte cu noi, ceilalţi mai mici. Dar, când o să vină în linie cu noi, cei mai mici, va trebui să se confrunte. Eu vă mărturisesc că de foarte mult timp îmi doresc o confruntare cu domnia sa şi poate că revenirea în politică îmi va îndeplini acest vis”, a concluzionat ministrul Transporturilor.

Şova a subliniat şi că Băsescu va fi  o voce puternică a opoziţiei, recunoscând că „uşor” nu fi cu actualul lider de la Cotroceni este un om cu experienţă politică şi „un tip dificil”, dar „uşor de combătut”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite